Zobacz pełną wersję : spadek obrotów
co to moze byc panowie?
odpalam samochód,bez wzgledu na to czy silnik jest zimny czy ciepły, i samochód gasnie , przekrecam kluczyk ponownie i zapala ,ale obroty spadają na dwie sekundy praktycznie do zera i dalej jest juz ok, czego to oznaka?
Wiesz co zrob sobie diagnostyke moze cos wykaze, jesli jednak nic to nie da to ja bym sprawdzil filtr paliwa bo mialem tak jak piszesz w momencie gdy zadlugo jezdzilem na zbiorniku paliwa i w momencie gdy bylo juz bardzo go malo to autko odpalalo i zaraz gaslo a jak wlaczylem je jeszcze raz i dalem troszke po gazie to sie normowalo jednak odrazu po takiej akcji lecialem czym predzej na shell'a :afro: jednak zaobserwowalem tez podobne objawy jak mialem niedrozny przewód dochodzacy do MAPsensora i gdy bardziej go scisnelem auto gasło. Pierw zobacz filtr beny, moze byc tez ze pompa nie wyrabia ale to raczej jako ciekawostka niz mozliwość :) pisz jak co :)
Wiesz co zrob sobie diagnostyke moze cos wykaze, jesli jednak nic to nie da to ja bym sprawdzil filtr paliwa bo mialem tak jak piszesz w momencie gdy zadlugo jezdzilem na zbiorniku paliwa i w momencie gdy bylo juz bardzo go malo to autko odpalalo i zaraz gaslo a jak wlaczylem je jeszcze raz i dalem troszke po gazie to sie normowalo jednak odrazu po takiej akcji lecialem czym predzej na shell'a :afro: jednak zaobserwowalem tez podobne objawy jak mialem niedrozny przewód dochodzacy do MAPsensora i gdy bardziej go scisnelem auto gasło. Pierw zobacz filtr beny, moze byc tez ze pompa nie wyrabia ale to raczej jako ciekawostka niz mozliwość :) pisz jak co :)
filtr paliwa zmieniony, powietrza tez, ogólnie wszycho zmieniłem włacznie ze swiecami,
zrobie diagnostyke, ale jutro przeczyszcze jeszcze krokowy i zobaczymy
dzieki kolego
Spoko :afro: jesli to nie jest notoryczne to sie nie martw moze jedynie dla swietego spokoju przelutuj luty na przekazniku pompy paliwa tym co jest pod deska rozdzielcza po stronie kirownika :) jesli to nie bedzie to , to obstawiam mapa albo pompke beny ale jesli autko rwie tak jak powinno to pompa odpada :) powodzenia w dochodzeniu do przyczyn tego mankamentu :hinczyk: