Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : spadek obrotów

wojtaspan
31-03-08, 20:28
co to moze byc panowie?
odpalam samochód,bez wzgledu na to czy silnik jest zimny czy ciepły, i samochód gasnie , przekrecam kluczyk ponownie i zapala ,ale obroty spadają na dwie sekundy praktycznie do zera i dalej jest juz ok, czego to oznaka?

fazer1985
01-04-08, 15:57
Wiesz co zrob sobie diagnostyke moze cos wykaze, jesli jednak nic to nie da to ja bym sprawdzil filtr paliwa bo mialem tak jak piszesz w momencie gdy zadlugo jezdzilem na zbiorniku paliwa i w momencie gdy bylo juz bardzo go malo to autko odpalalo i zaraz gaslo a jak wlaczylem je jeszcze raz i dalem troszke po gazie to sie normowalo jednak odrazu po takiej akcji lecialem czym predzej na shell'a :afro: jednak zaobserwowalem tez podobne objawy jak mialem niedrozny przewód dochodzacy do MAPsensora i gdy bardziej go scisnelem auto gasło. Pierw zobacz filtr beny, moze byc tez ze pompa nie wyrabia ale to raczej jako ciekawostka niz mozliwość :) pisz jak co :)

wojtaspan
01-04-08, 17:11
Wiesz co zrob sobie diagnostyke moze cos wykaze, jesli jednak nic to nie da to ja bym sprawdzil filtr paliwa bo mialem tak jak piszesz w momencie gdy zadlugo jezdzilem na zbiorniku paliwa i w momencie gdy bylo juz bardzo go malo to autko odpalalo i zaraz gaslo a jak wlaczylem je jeszcze raz i dalem troszke po gazie to sie normowalo jednak odrazu po takiej akcji lecialem czym predzej na shell'a :afro: jednak zaobserwowalem tez podobne objawy jak mialem niedrozny przewód dochodzacy do MAPsensora i gdy bardziej go scisnelem auto gasło. Pierw zobacz filtr beny, moze byc tez ze pompa nie wyrabia ale to raczej jako ciekawostka niz mozliwość :) pisz jak co :)

filtr paliwa zmieniony, powietrza tez, ogólnie wszycho zmieniłem włacznie ze swiecami,
zrobie diagnostyke, ale jutro przeczyszcze jeszcze krokowy i zobaczymy

dzieki kolego

fazer1985
01-04-08, 18:18
Spoko :afro: jesli to nie jest notoryczne to sie nie martw moze jedynie dla swietego spokoju przelutuj luty na przekazniku pompy paliwa tym co jest pod deska rozdzielcza po stronie kirownika :) jesli to nie bedzie to , to obstawiam mapa albo pompke beny ale jesli autko rwie tak jak powinno to pompa odpada :) powodzenia w dochodzeniu do przyczyn tego mankamentu :hinczyk: