PDA

Zobacz pełną wersję : Honda civic vii - problem

dziqs
29-12-13, 12:31
Witam,

Mam mały problem z moją hondą. Jestem od niedawna użytkownikiem hondy civic mam ją dokładnie 2 tygodnie. Przez 2 dni autem nie jeździłem stało na podwórku.
Po 2 dniach postoju chciałem je uruchomić. A tu nie miła niespodzianka. Auto kręci ale nie chce odpalić. Po kilku próbach auto odpaliło (gdy nacisnąłem dodatkowo pedał gazu). Jeszcze nie robiłem przeglądu hmmm ale czy to wina filtra paliwa ? Chciałem też zaznaczyć że dodatkowo świeci mi się kontrolka check engine. Błąd jest związany z sondą lambda. Proszę o pomoc :)

iljash
29-12-13, 23:06
pozakupowa mina :D ? hmm jak mialem taki problem w 6 g ( podobny no ) to najpierw swiece sprawdzone byly a dopiero potem pompa paliwa ( okazalo sie ze sie menda poprostu zaciela ) , wiec jesli przy przekreceniu kluczyka slysysz ze pompa sie zalacza , to wtedy moznaby myslec nad filtrem . Moze sie okazac ze np ktos zjechal maks do rezerwy ( hlandlarze zawsze jezdza na oparach, zeby przypadkiem 2 litry komus w gratisie nie dac ) i pociagnelo syf z baku- to taka moja luzna mysl.

dziqs
30-12-13, 17:05
Pompa normalnie się załącza słychać ją. Zrobię test po jutrze odpalę i zobaczę co będzie.

bunkerites
30-12-13, 18:02
Mialem kiedys taki sam objaw.Okazalo sie ze plastikowy czarny waz na pompie pekl

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2