PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 1.7 sedan, proszę o pomoc

pzeleny
28-12-13, 17:03
Dzień dobry.

Jestem nowy na tym forum, więc zacznę od przedstawienia się

Mam na imię Paweł, mieszkam w okolicach Nowego Sącza

Założyłem temat w tej sekcji, ale nie wiem czy to ma być tutaj, więc w razie czego proszę o przeniesienie tam gdzie powinien być.

Mój problem jest taki, że planuję kupić sobie hondę civic VII SEDAN lub civic VII hatchback 5d. Ostatnio znalazłem na allegro ogłoszenie:

http://otomoto.pl/honda-civic-sedan-2003-piekna-biala-C31664764.html

i trochę to dziwne bo w sedanie występuje silnik 1,7 i nigdzie nie mogłem znaleźć informacji czy były sedany z takim silnikiem, czy jest to jakiś swap czy coś.

Proszę o informację czy spotkał się ktoś z podobnym modelem, jeżeli tak to czy warto się w to pakować czy nie

Z góry dziękuję za pomoc

Paweł

Drag
29-12-13, 13:36
Były silniki 1,7 w sedanach

pzeleny
29-12-13, 14:48
Dzięki kolego za pomoc

LemonR
29-12-13, 20:01
A były takie ulepy bo przód jest z przedlifta a tył z polifta?

Robertos23
03-01-14, 09:27
ale zegary przedliftowe, a błotniki przednie poliftowe, lusterka też chyba inne i nie w kolorze - ulep jakiś

kurak91
07-01-14, 16:49
lusterka z tego co wiem to USA hm a ze w błotnikach nie ma kierunków tzn. ze jest ściągany z USA chyba ze w sedanach jest inaczej bo w em2 tak jest :P

grill tez jest inny niż w Europejczykach na rynek USA a ze lampy z tylu inne tzn. ze ktoś zmieniał bo Europa ma białe kierunki a USA czerwone ;/ no ale mowie tylko jak jest w em2 chyba ze ktoś oglądał to może więcej powiedzieć :) pozdro

a i jak błotniki poliftowe to jak ty byś lampę spasował przednia przecież polift ma inne lampy :D

Adaszek123
07-01-14, 21:14
Z tego co widze przedni zderzak od przed lifta tak samo jak zegart, progi i tył od polifta, sprawdz dokładnie czy nie był klepniety. Bo jakos plastki mi nie leża. To samo prżód. Identyczna kiere mam w sedanie poliftowym zas zegray z przed lifta. Chyba że się myle i jest to jakiś twór z USA ale nie chce mi się wierzyć

drevan
08-01-14, 07:52
uwielbiam puste komentarze wysnute na podstawie okrojonej wiedzy do minimum :cool: - tym sposobem co 2 samochód z forum to ulep bo odbiega od normy

Adaszek123
08-01-14, 09:28
Dreven moge sie mylic nie mowie nie. Kwestia tylko taka ze jezdzilem za rowno 2001 jak i obecnie 2004. Te elementy mi nie pasuja. Ale z rownym powodzeniem ktos mogl przeciez progi i tylni zderzak dokupic. Wyrazam tylko swoja opinie na podstawie tego co widze.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

LemonR
08-01-14, 10:04
uwielbiam puste komentarze wysnute na podstawie okrojonej wiedzy do minimum :cool: - tym sposobem co 2 samochód z forum to ulep bo odbiega od normy

Myślę, że mało kogo obchodzi co uwielbiasz za to chętnie posłuchamy co masz konkretnego do powiedzenia w temacie.