Zobacz pełną wersję : POMOCY nakrętki antykradzieżowe
Witam.potrzebuje pomocy-zgubilem nasadke do nakretkek antykradziezowych i nie moge odkrecic kol.nakretka jest w ksztalcie kwiatka,jak te w ponizszym linku
www.skleptoyota.pl/index.php?p1297,nakretki-antykradziezowe-dlugie
czy ma ktos z Was pozyczyc taka nasadke
wiesko1261
28-12-13, 07:18
wiercisz otwór wbijasz wykręrak lib torksa (parę razy wykręcałem w ten sposób urwane zapieczone szpilki torksem)
W Wulkanizacjach tych lepszych powinni mieć takie specjalne nasadki do tych złodziejek, tylko że po tych nasadkach nakrętki są do wywalenia :P
A torxem też może wyjść tylko pod warunkiem że była dokręcona 'aby aby' a nie dopieprzona na hama :P
jedna_brew
28-12-13, 12:45
hej,
miałem identyczny problem, też posiałem nasadkę do tych nakrętek. na każdą z nakrętek po kolei nabijałem mniejszą nasadkę (bodajże 18 12-kątną) i z czuciem odkręcałem. gwintu na szpilce nie zniszczyłem. przy czym - nigdy nie dokręcam nakrętek na siłę, tyle ile trzeba, więc i później z odkręcaniem nie było większego problemu. jesli więc nie masz nakrętek dobitych na siłę to uda ci się je nabić i odkręcić.
Udało się, odkrecilem, na początek chciałem przyspawac śrubę, ale nie chciało trzymać bo śruby były hartowane. Wku... i lekko załamany wziąłem przecinak w rękę i małymi kroczkami odkrecilem,warto było spróbować spawanie bo rozgrzalem śruby i poszło.rękę też rozgrzalem jak mi się smyklo i młotek po ręce pojechał.
Dziękuję wszystkim za pomoc i naprawdę nie bójcie się użyć młotka i przecinka bo to najłatwiejszy sposób
Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
Udało się, odkrecilem, na początek chciałem przyspawac śrubę, ale nie chciało trzymać bo śruby były hartowane. Wku... i lekko załamany wziąłem przecinak w rękę i małymi kroczkami odkrecilem,warto było spróbować spawanie bo rozgrzalem śruby i poszło.rękę też rozgrzalem jak mi się smyklo i młotek po ręce pojechał.
Dziękuję wszystkim za pomoc i naprawdę nie bójcie się użyć młotka i przecinka bo to najłatwiejszy sposób
Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
Ja też przy pomocy młotka usuwałem zabezpieczenie na swoich kołach - łatwo poszło, bo kształtem podpasowało mi pod klucz 19 tylko wbić trzeba było nasadkę i poszło... żeby było ciekawiej, to po 2 godzinach od operacji "odzyskiwania", kolega znalazł kluczyk do tych moich śrub, co je zrzucałem :D