Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alpine cda 9885r problem

darius_bizi
27-12-13, 19:55
Witam , posiadam radio alpine cda 9885r i mam problem . Mianowicie kiedy słucham muzyki do 50% w skali głośności to wszystko jest ok natomiast kiedy "odkręce" na 3/4 mocy to zaczyan rozłączac ...po sciszeniu znowu wskakuje dźwięk . Robi to i na końcówkach mocy z radia i na wzmacniaczu . Dodam , że na innym radiu nic takiego nie występuje (wykluczam instalacje ) .

zakit
27-12-13, 20:13
Może jednak instalacja ale radia. Za mało prądu ma czy coś. Albo radio się już kończy poprostu ;-)

Szczery
27-12-13, 22:17
A to drugie radio jest też markowe (mocne).
Może alpine jest bardziej wymagające i ta instalacja nie wyrabia pod nim.

Instalacja ori czy prąd doprowadzony grubszyni przewodami prosto z akumulatora? Jedynie sterowanie ori.

darius_bizi
28-12-13, 10:44
Instalacja cała nowa na porządnych kablach . Drugie radio było Kenwooda -też wysoki model z procesorem dźwięku . Ostatnio anwet pioneera p80prs podłączyłem i było ok . Jakieś inne pomysły ?

michalstw
28-12-13, 10:48
Kolego koncówka mocy Ci pada niestety w tym alpine. U mnie tak bylo w jvc na dwoch głośnikach grało w całym zakresie mocy, po podłaczeniu 4 głosników po podłogszeniu wywalało blad, robilo reset i od nowa sie włączalo

darius_bizi
28-12-13, 14:37
Kolego a doczytałeś , że na wzmacniaczu robi to samo ? czyli to nie koncówki ... chyba nie pozostaje mi nic innego jak dać go gdzieś do naprawy bo już nie wiem co mogło się stać .

MarcinWL
30-12-13, 09:36
Sprawdź napięcie na kostce iso podczas tego rozłączania, jeśli przysiada w rytm basu to zapewne problem tkwi w zasilaniu radia.

rosa81
03-01-14, 22:36
Gasnie ci na wlaczonym silniku czy na wył.bez ladowania z alternatora? jesli auto pracuje i gasnie to wydaje mi sie ze wina radia,jesli na wyl. to aku .amen :)
Alpine potrzebuje dobrego pradu ,ja mialem dwa i na zgaszonym silniku kazde sie rozlaczalo ,nie mowiac juz o poborze przez dodatkowy wzmak. pozdro