Zobacz pełną wersję : MEGA kłopot b18c4 nakrętka w głowicy ?
Witam
Panowie mega problem nastał :/
Podczas regulacji zaworów, od chińskiego szczelinomierza odpadła nakrętka (rozmiar "8") która to wszystko trzyma i wpadła gdzieś w blok silnika :/
Jest szansa że wpadła przez kanał olejowy do miski olejowej ?
Czy ściągać ssaka żeby zobaczyć czy gdzieś tam tego nie ma, odwagi przekręcić kluczyka nie ma, generalnie jest dramat bo jutro mam być kierowcą na weselu i jest klops mały
podrzućcie jakieś propozycje :/
794 131 896 dzwonić jak coś albo pisać sms/pw
Masz magnes? Nie mogła spaść tak głęboko, nie wydaje mnie się. Sprawdź dokładnie każdą szczelinę, zagłębienie, może olej ją przykrył.
No magnesem wszystko wkolo przelecialem i nic nie ma, wieczorem miske zrzucam i tyle
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Podejrzewam że jak nie znalazłeś jej na głowicy to już dawno jest w misce.
Nawet nie proponuję próbować odpalać, widziałem kiedyś co się dzieje jak w TDI kapturek pompowtrysku spada niezauwazony... Tragedyja.
Powodzenia życzę
MArcin
zlej olej i zobacz czy jej tam nie ma, jeśli nie będzie to przedmuchaj kanały olejowe sprężonym powietrzem
Wieczorem wszystko bede robil bo mam dostep do podnośnika, będę zdawał info na bieżąco, uszczelka michy i tak będzie jutro rano jakby trzeba było zrzucac
magnes neodymowy na sztywnym wysięgniku...
poradziłeś sobie?
Fakir dobrze radzi :-) wyszła skubana, także szczęście w nieszczęściu
Dzięki za wszelką pomoc
złośliwość rzeczy małych... :)
kiedyś z kumplem wpadła nam jakaś gumowa zaślepka do kanału wodnego, na szczęście szlałchem to "wypłukaliśmy" także znam ten ból
Camellia Racing
28-12-13, 22:24
Gdzie się maleństwo schowało Jędras?
MadSkillz84
28-12-13, 22:44
Z tego co kolega zdradził mi przez telefon to była pod wałkiem..gdzieś głeboko w oleju dlatego nie było widać ale na szczęście nie musiał odkrecac miski:)