Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wasze zdanie na temat montażu gazu w civic V

michal031987
30-03-08, 18:02
Czytałem wiele postów na temat instalacji LPG do hondy. I ostatnio hania mi dość sporo pali i w najbliższym czasie zamierzam zarzucić jej szersze oponki z 175 na 185 lub 195. Wiec z tego co wiem spalanie mi wzrośnie. Teraz hanka pali mi z 9 litrów 95Pb na zimowych oponkach 175 i zbytnio jej nie cisne chociaż mam troszke cieżką noge ale tak w trasie jade 100-120 km/h nieraz depne jej ostrzej ze 150 km sie pokaże ale jest to żadkośc bo za dużo pali wtedy. Silnik mam dość nowy bo niedawno zmieniłem bo poprzedni po 250 tys zaczoł brać ostro olej a jeżdził na mineralnym ok 100 ml na 150 km i gliniaże już mnie zchaltowali. I chcialo mi sie śmiać z jednego gdy wlepiając mi mandat i trzymając w reku dowod powiedział " troszke panu kopci ten disel" :bicie: Teraz mam silniczek z coupeka z 95 r D15B7 miał przejechane 62 tys kilometrów. Jeżdze na połsyntetyku mobila i od wymiany do wymiany tyle samo mam oleju nic nie ubywa. I teraz zamierzam założyć LPG byłem u kilku gazowników i stwierdziłem że najlepiej opłaca sie sekwencja. koszt instalacji to 2tys zł i gwarancja na 24 miesiace lub 100tys km wiec co o tym sądzicie opłaca sie pakować gaz do hanki i instalacje stag 300 a II gen z elektroniką wynosi 1650 zł z emulatorem. Prosze o wasze opinie jak wasze silniczki chodzą na LPG

Bassmaster
30-03-08, 22:04
koszt instalacji to 2tys zł i gwarancja na 24 miesiace lub 100tys km wiec co o tym sądzicie opłaca sie pakować gaz do hanki i instalacje stag 300
Z tego co się orientuję, to STAG 300 na 4 cylindry jest dobrym wyborem (najlepszy sterownik z tych najtańszych).
Na Allegro są pełne zestawy do sekwencji (STAG 300, listwa VALTEK czerwona lub żółta, reduktor Tomasetto lub Zavoli) za ok 1100zł.
Musiałbyś się dowiedzieć u gazownika ile kosztuje samo założenie instalacji (jeśli przyjedziesz z własnymi zabawkami, to na pewno wyjdzie cię wszystko taniej niż 2000zł a gwarancję i tak dostaniesz).
Ja mam II gen. w D14A2 (buda 5D) reduktor BRC ECO 100kW i BLOS-a, wszystko działa jak należy.

rafalb33
30-03-08, 22:48
Tylko nie spodziewaj sie po takiej instalacji, ze moc bedzie taka sama lub bardzo zblizona do tej na benzynie. Niestety kluczem sa przede wszystkim wtryskiwacze. A tu cudow nie ma, licza sie tylko 3(med/bosh , keihiny, brc) a reszta to wiekszy lub mnejszy polsrodek.
Niestety ceny tych najlepszych to od 850zl za listwe na 4 cyl.

Ale wiadomo lepsza tania sekw. niz jakakolwiek nizsza

michal031987
01-04-08, 20:27
A kolego instalacja SEQUENT 24 zamiast stag 300
wiecej informacji na temat instalacji
INSTALACJA SEKWENCYJNA "SEQUENT 24" FIRMY BRC DO SAMOCHODU 4-CYLINDROWEGO Z MONTAŻEM.
Cenrala sterująca firmy BRC z okablowaniem w obudowie plastikowej,
Parownik z elektrozaworem firmy BRC do 200 KM produkcji Włoskiej,
Listwa wtrysków firmy BRC,
Zbiornik toroidalnych w miejce koła zapasowego lub zniornik cylindryczny,
Pełne wyświetlenie poziomu gazu,
Czujnik temperatury
za 2,1tys
Bardziej sie opłaca ? czy stag 300 za 1,750 zł
Bo niby te 3 sie tylko licza i BRC jest na tej liście

Bassmaster
01-04-08, 22:46
Jeśli masz okazję kupić sekwencję na podzespołach BRC, to na pewno są one lepsze od Valtek-ów, Tomasett-ów czy Zavoli-ów.
Sam mam parownik BRC ECO 100kW do II gen. i czytałem bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi na temat tej serii (BRC miało jedynie kiepski start przez niezbyt udane parowniki TECNO).
Sprawdź tylko jak jest z dostępnością np. softu do tego komputera i kabelkiem gdybyś w przyszłości sam chciał się bawić w ustawieniach.

rafalb33
02-04-08, 10:21
Sequent 24 jest okrojona wersja fly. Nie da sie w nim ustawic dokladnej mapy gazu. Dlatego niekiedy w niektorych samochodach bedzie z tym kaszana i tyle.
Z tych dwoch to chyba jednak staga bym wziol, ale nie na valtekach. ( magic jety sa szybsze)

Ty to sam zakladasz wogule?? Bo ceny, ktore podales sa masakryczne. Za 1600 to w dobrym warsztacie nie zalozysz 2 generacji :) . Po 2100 to chodza na allegro kity do montarzu sequenta24. A wiadomo, ze montarz to z 1000zl dodatkowo.
Zebys potem nie zalozowal bo takie ceny to sugeruja jakas padline. A dobry fachowiec sie ceni. Sama instalacjia to nawet mniej niz polowa sukcesu

michal031987
02-04-08, 19:55
Nie sam. W siedlcach na targowej 22 zakładaja tylko nie wiem jak http://www.sklep.autoalsa.pl i oni mają takie ceny a drugi gazownik to jest z legionowo pod warszawą i on chce 2 tys za stag 300 i ma też pomiary mocy. I podobno nieźle montuje lpg nawet na uturbionych jednostkach a to chyba nie lada wyczyn