PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z czujnikiem otwartych drzwi

Kristom
25-12-13, 19:32
Witam. Od jakiegoś czasu mam w swojej Hondzie taki problem. Ni z tego, ni z owego nagle pokazuje mi, że mam otwarte drzwi, tzn. zapala się kontrolka pod zegarami i podświetlenie pod dachem.Namierzyłem, że chodzi o drzwi od strony kierowcy. Kontrolka zwykle gaśnie, gdy mocniej walnie się drzwiami, ale za 3-4 razem, jednakże nie mogę zostawiać samochodu zamkniętego na alarm, bo czujnik po dłuższym czasie pokazuje, że drzwi są otwarte i auto zaczyna wyć (sprawdzałem, nagle zapalała się lampka pod dachem :P).

Samochód mam od niedawna, jeszcze nie wszystko o nim wiem więc nie mam pojęcia co robić :confused: A wolałbym to zrobic sam zamiast oddawać do warsztatu, bo może to jakaś pierdółka :D Proszę o pomoc :)

Civic 5D 2000r

jawasaki
25-12-13, 20:05
Wyczyść czujnik otwartych drzwi coś widocznie nie styka tak jak trzeba , jak jest uszkodzony to wymień.

er-robert
25-12-13, 22:07
A moim zdaniem spadła albo nie było już jak kupiłeś tej gumki na tym przełączniku i na to wychodzi że drzwi go nie dociskają, załóż jakaś inna gumkę lub obklej taśmą izolacyjną, jest jeszcze opcja że drzwi można na ryglu lekko wciągnąć no chyba że są ładnie wyregulowane.

Kristom
26-12-13, 00:07
Dzieki za szybkie odpowiedzi, jutro pokombinuje i dam znac :eek:

kruczekvu
26-12-13, 13:19
Miałem to samo i okazało się że czujnik był bez gumki osłaniającej
Po poprawieniu czujnika wszystko wróciło do normy

Son - Goku
26-12-13, 18:32
Dokładnie.

Przeczyścić papierem ściernym wszystkie styki i zaizolować termokurczem ,by wilgoć sie nie dostawała.

I problem z głowy.

janek9
26-12-13, 18:38
Miałem podobny pomysł kiedyś, przeczyszczenie styków pomogło. Napisz potem czy u Ciebie tez dało radę