Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podajnik pasa bezpieczeństwa dla wersji 3d?

DŻEJKU
24-12-13, 12:37
Witam
czy ktoś z was drążył temat podajnika pasa dla wersji 3d? Powiem szczerze, ze sięganie po pas jest dla mnie dość uciążliwe, zaczynam juz go zahaczać o oparcie zeby nie wykręcać się w tył w jego poszukiwaniu ale wolałbym jakieś wygodniejsze rozwiazanie

W starszych kitajcach głównie jdm były tego typu bajery a w moim ufoku bardzo by się taki gadżet przydał.

Macie jakąś wiedzę o dostępności tego do naszej generacji?

filipfm
24-12-13, 14:43
Troche kiepsko chyba, ze wzgledu na regulacje wysokosci gornego punktu pasa. Faktycznie w starszych JDMach byl wysiegnik, ale przykrecalo sie go pod przelotke pasów. Tutaj nie bardzo jest na to miejsce. Temat juz widzie ktorys raz w kontekscie UFOka i jak dotad, nie trafilem na jakies rozwiazanie

DŻEJKU
25-12-13, 12:11
toyota gt86 ma takie ucho przy fotelu, zastanawiam się czy to nie jest do mocowania pasa - może taki paseczek odpowiednio dobrany pod wzgledem materiału zdał by egzamin

http://images62.fotosik.pl/500/4a9429c27669939emed.jpg (http://www.fotosik.pl)

pkobierecki
25-12-13, 12:14
No właśnie- tak jak kolega wyżej mówi, zerknijcie na rozwiązanie z Toyoty GT86- miałrm kilka dni to auto na jazdach i to świetne i proste rozwiązanie :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

january
25-12-13, 12:27
powiem że to rozwiązanie świetnie się sprawdza:D

TRAFO
25-12-13, 19:39
A z innej beczki, pas po stronie kierowcy po odpięciu nie chce mi się sam zwijać, muszę go wpychać ręką. Wygląda to to tak jakby jakaś sprężyna od mechanizmu była za słaba. Auto nie maiło nigdy żadnej kolizji.
Ktoś już ten temat przerabiał? Jest na to jakieś proste rozwiązanie?

filipfm
25-12-13, 22:03
A z innej beczki, pas po stronie kierowcy po odpięciu nie chce mi się sam zwijać, muszę go wpychać ręką. Wygląda to to tak jakby jakaś sprężyna od mechanizmu była za słaba. Auto nie maiło nigdy żadnej kolizji.

W poprzednich generacjach wystarczało wyprać pas :)

zyga502
26-12-13, 11:50

u mnie też tak bywa,a auto nie miało nigdy "awaryjnego" hamowania

TRAFO
26-12-13, 11:59
W takim razie najpierw go wypiorę, a jak to nic nie da to się chyba przyzwyczaję :)

DŻEJKU
26-12-13, 12:12
ja słyszałem o popsikaniu silikonem (ewentualnie plakiem) ale nie wiem czy pas nie bedzie później brudził

zolw82
27-12-13, 18:51
Jest tego sporo w sieci, generalnie w 99% pomaga dokładne wypranie pasa oraz wyczyszczenie szczeliny gdzie pas przechodzi przez ucho i wchodzi pod plastiki, po wyszuszeniu popsikac silikonem w spraju lub plakiem, wszystkie czynnosci przy max rozwinietym pasie.

Pas sie nie chce zwijac przez to ze jest porosniety brudem.