Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gwint AP od 4g do 6g

frymar1992
23-12-13, 20:08
Witam, tak jak w temacie, interesuje mnie gwint od 4g do 6g. A dokładniej chodzi mi o gwint AP. Czy takowy ktoś posiada na forum w swoim 6 genie ? I jak to w końcu jest z założeniem od 4g do 6g ? Wiele osób pisze ze potrzebne są widełki od 4g przedniego zawieszenia a z tylu do mocowania trzeba dołożyć tulejkę do mocowania amortyzatora do wahacza bo wahacze w 6g są węższe. Ale chodzi mi głownie o przód bo dzisiaj przez przypadek trafiłem na link i się dowiedziałem ze w przypadku 6g jednak widełki od 4g do 6g nie pasują. Ale nadal wiem ze da się założyć ten gwint dając tuleje w ori widełkach, robił ktoś to na forum ? Chciał bym się dowiedzieć co i jak dokładnie za nim zdecyduje się na zakup gwintu AP od 4g do swojego EK3. Czy górne mocowania przodu i tyłu są na pewno takie same ? Czy z tyłu różnica jest tylko w szerokości wahaczy (w 6g węższy) co można zniwelować tulejką ? No i jak z przodem, bo w miejscu mocowania widełek do wahacza w 4 szerokość wynosi 50mm a w 6g 70mm po czym wnioskuje że widełek nie da się przełożyć. Ale za to otwór w widełkach w 4g wynosi 38mm a w 6g 42mm czyli teoretycznie wystarczy dołożyć tulejkę żeby zniwelować te 4mm różnicy żeby zamocować gwint od 4g. No i widełki są nieco "wyższe" niż w 4g. Czy mimo tego na AP od 4g siądzie niżej i będzie można bardziej posadzić w dół Honde ? Przerabiał już ktoś ten temat ?

MikeFoto
23-12-13, 21:31
Nie ten dział. To dział MA, MB, MC bowiem dział nazywa się Civic 95-01 MA/MB/MC
AP naprzykład nie posiada w ofercie gwintu dedykowanego do MA/MB/MC.

frymar1992
23-12-13, 22:10
No tak, pomylilem działy, prosze o usuniecie tego tematu