Zobacz pełn± wersję : pomocy!!! jaki zawias??
Witam, jak w temacie mam problem a mianowicie che na wiosne obnizyc moja hanke (MA8) o stosunkowo jakies 3 lub 4cm.
naczytalem sie sporo i mam tylko metlik w glowie...
chce aby bylo sztywno, w miare nisko i stosunkowo komfortowo.
amorki mam serie przod jest ok ale nad tylem mam dylemat otorz na diagnostyce pokazalo ze maja po 65%, ale sa wylane i nie wiem czy je zmianiac czy zostawiac.
doradzcie czy mam kupowac nowe amory serie i same springi progresywne czy komplet np. MTS...a moze jakis tanszy gwint...?
pozdrawiam i czekam na kometarze.:confused::confused:
To zależy ile masz gotówki na to?
Ja mam Koni 1130 + Eibach -30 i jestem mega zadowolony.
Tzn jak dla mogło by być lekko niżej, ale jest ok. Można wszędzie wjechać zjechać, autko prezentuje się lepiej.
A co do prowadzenia baja :) Dużo lepiej niż seria . Teraz mam ustawione na max miękko, po zimie troszkę skręcę zawias bardziej, już teraz czuć, że jest twardo, ale przyjemnie :)
chce aby bylo sztywno, w miare nisko i stosunkowo komfortowo.
......
pozdrawiam i czekam na kometarze.
Sztywno i komfortowo to 2 słowa wzajemnie się wykluczaj±ce :). Im bardziej sztywnie tym mniejszy komfort. Taka fizyka.
Jak chcesz gwint tanio - bierz MTS V3, drożej AP, dużo drożej KONI.
Sprigi - wiele osób jeĽdzi, wiele poleca - Eibach.
hmmm...przeznaczyc chcialbym max 600/800zl, myslalem wlasnie nad eibach pro kit wlasnie na moje seryjne amorki (tyle ze tylne sa wylane i rownierz trzebabybylo je wymienic, prawda) albo nad tanszym gwintem typu MTS V3.
moglbys mi podac namiary w jaki sposob najprosciej i najszybciej moglbym zakupic ten gwint?
moglbys mi podac namiary w jaki sposob najprosciej i najszybciej moglbym zakupic ten gwint
Ja cię proszę.....taka pro¶ba to szczyt lenistwa :)
.....no ale dobra....ja pokaże, że mnie się chce, znam strony typu Google.pl i allegro.pl.....
Gwint jaki pasuje do MA/MB/MC pasuje od EK - symbol MTSGWHO01
Do kupienia:
- Strona MTS - 899zł - http://www.mts-technik.pl/3776/product/honda-civic-vi-mtsgwho01
- Allegro - 899zł - http://allegro.pl/mts-sklep-gwint-owane-70mm-civic-ej-ek-1995-2001-i3813377128.html
- Grupowiec forumowy - 779zł z wysłk± !! - ogarnia INFI - http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?189862-Gwint-MTS-vol-3&p=2134900&viewfull=1#post2134900
Ja kupowałem na grupowcu, najlepsza cena w internetach.
Springi Eibaha, swego czasu można było kupić w IC za ok 320zł, promocja była. Teraz chodzi po ok 500zł. To same springi. Z zakupem amorków nie zmie¶cisz się w założonym budżecie 600-800zł. IMO MTS V3 to najlepsza oferta w tym przedziale cenowm.
Camellia Racing
24-12-13, 10:05
przeznaczyc chcialbym max 600/800zl, myslalem wlasnie nad eibach pro kit wlasnie na moje seryjne amorki (tyle ze tylne sa wylane i rownierz trzebabybylo je wymienic, prawda)
600/800 to zapłacisz za sam Eibach ProKit. WeĽ do tego amorki Kyb AGX i będziesz miał sztywniej niż seria ale i komfortowo. Ewentualnie Bilstein B8.
Możesz się również zastanowić nad kompletem Bilstein B12(zestaw ponoć jest ze springami eibacha).
Wielkie dzieki!
teraz mam juz lepiej okrojona wizje tego co mam kupic, dzieki za rady;-) napewno skorzystam.
pozdro
Camellia Racing
25-12-13, 20:29
Jak chcesz będę miał na dniach Koni1 komplet do sprzedania.
Info na PW.