PDA

Zobacz pełn± wersję : pomocy!!! jaki zawias??

balu¶
22-12-13, 19:36
Witam, jak w temacie mam problem a mianowicie che na wiosne obnizyc moja hanke (MA8) o stosunkowo jakies 3 lub 4cm.
naczytalem sie sporo i mam tylko metlik w glowie...
chce aby bylo sztywno, w miare nisko i stosunkowo komfortowo.
amorki mam serie przod jest ok ale nad tylem mam dylemat otorz na diagnostyce pokazalo ze maja po 65%, ale sa wylane i nie wiem czy je zmianiac czy zostawiac.
doradzcie czy mam kupowac nowe amory serie i same springi progresywne czy komplet np. MTS...a moze jakis tanszy gwint...?
pozdrawiam i czekam na kometarze.:confused::confused:

rafsio
22-12-13, 20:41
To zależy ile masz gotówki na to?
Ja mam Koni 1130 + Eibach -30 i jestem mega zadowolony.
Tzn jak dla mogło by być lekko niżej, ale jest ok. Można wszędzie wjechać zjechać, autko prezentuje się lepiej.
A co do prowadzenia baja :) Dużo lepiej niż seria . Teraz mam ustawione na max miękko, po zimie troszkę skręcę zawias bardziej, już teraz czuć, że jest twardo, ale przyjemnie :)

MikeFoto
23-12-13, 15:52
chce aby bylo sztywno, w miare nisko i stosunkowo komfortowo.
......
pozdrawiam i czekam na kometarze.

Sztywno i komfortowo to 2 słowa wzajemnie się wykluczaj±ce :). Im bardziej sztywnie tym mniejszy komfort. Taka fizyka.

Jak chcesz gwint tanio - bierz MTS V3, drożej AP, dużo drożej KONI.
Sprigi - wiele osób jeĽdzi, wiele poleca - Eibach.

balu¶
23-12-13, 20:07
hmmm...przeznaczyc chcialbym max 600/800zl, myslalem wlasnie nad eibach pro kit wlasnie na moje seryjne amorki (tyle ze tylne sa wylane i rownierz trzebabybylo je wymienic, prawda) albo nad tanszym gwintem typu MTS V3.
moglbys mi podac namiary w jaki sposob najprosciej i najszybciej moglbym zakupic ten gwint?

MikeFoto
23-12-13, 21:43
moglbys mi podac namiary w jaki sposob najprosciej i najszybciej moglbym zakupic ten gwint

Ja cię proszę.....taka pro¶ba to szczyt lenistwa :)
.....no ale dobra....ja pokaże, że mnie się chce, znam strony typu Google.pl i allegro.pl.....

Gwint jaki pasuje do MA/MB/MC pasuje od EK - symbol MTSGWHO01
Do kupienia:
- Strona MTS - 899zł - http://www.mts-technik.pl/3776/product/honda-civic-vi-mtsgwho01
- Allegro - 899zł - http://allegro.pl/mts-sklep-gwint-owane-70mm-civic-ej-ek-1995-2001-i3813377128.html
- Grupowiec forumowy - 779zł z wysłk± !! - ogarnia INFI - http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?189862-Gwint-MTS-vol-3&p=2134900&viewfull=1#post2134900

Ja kupowałem na grupowcu, najlepsza cena w internetach.

Springi Eibaha, swego czasu można było kupić w IC za ok 320zł, promocja była. Teraz chodzi po ok 500zł. To same springi. Z zakupem amorków nie zmie¶cisz się w założonym budżecie 600-800zł. IMO MTS V3 to najlepsza oferta w tym przedziale cenowm.

Camellia Racing
24-12-13, 10:05
przeznaczyc chcialbym max 600/800zl, myslalem wlasnie nad eibach pro kit wlasnie na moje seryjne amorki (tyle ze tylne sa wylane i rownierz trzebabybylo je wymienic, prawda)

600/800 to zapłacisz za sam Eibach ProKit. WeĽ do tego amorki Kyb AGX i będziesz miał sztywniej niż seria ale i komfortowo. Ewentualnie Bilstein B8.
Możesz się również zastanowić nad kompletem Bilstein B12(zestaw ponoć jest ze springami eibacha).

balu¶
24-12-13, 16:27
Wielkie dzieki!
teraz mam juz lepiej okrojona wizje tego co mam kupic, dzieki za rady;-) napewno skorzystam.
pozdro

Camellia Racing
25-12-13, 20:29
Jak chcesz będę miał na dniach Koni1 komplet do sprzedania.
Info na PW.