PDA

Zobacz pełną wersję : Zapalająca się kontrolka silnika podczas skręcania

Genax
22-12-13, 19:34
Dawno dawno temu jak jechałem do pracy autostradą z obładowanym całym samochodem to przy wjeździe na autostradę kiedy samochód się przechylał zapalała się kontrolka silnika, a później gasła. Działo się tak jedynie podczas mocnym zakrętów. Wie ktoś co to oznacza? było to rok temu i przez no powiedzmy rok nie mam tego już ale się zastanawiam czy może to był jakiś płyn/olej, który się kończył, a teraz jak się nie świeci to oznacza, że pustka chociaż nic się nie pali?

tomashek
22-12-13, 21:32
sprawdź poziom płynu od wspomagania. możliwe też jak miałeś samochód obładowany to samochód był jednak dosyć mocno dociskany do jezdni i wspomaganie lekko nie wyrabiało oporu i przyhamowywało silnik. to jest akurat taka moja głupia teoria ale może i prawdziwa

ma1ster
23-12-13, 09:16
Pytanie czy układ wspomagania ma jakikolwiek czujnik, który wchodzi sygnałem do ecu???

Poza tym zapamiętany błąd można odczytać, i wtedy zapytać na forum...

Genax
23-12-13, 10:00
Wtedy byłem zielony i nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak samodiagnostyka :) błędy już nie ma ale chciałem się dowiedzieć z ciekawości.

motomaniak1988
24-12-13, 14:00
jedyne co to mogla ci sie zapalac chyba kontrolka od oleju bo moze miales go bardzo malo ponizej stanu i przy zakretach sie zapalala
ewentualnie miales malo plyny hamulcowego w zbiorniczku i tez sie mogla zapalac przy skretach :]
ale zeby kontrolka od silnika sie zapalala to nie ma pojecia co to moglo byc :P

Genax
24-12-13, 18:24
To było na 1000% kontrolka od silnika :)