Zobacz pełną wersję : Zapalająca się kontrolka silnika podczas skręcania
Dawno dawno temu jak jechałem do pracy autostradą z obładowanym całym samochodem to przy wjeździe na autostradę kiedy samochód się przechylał zapalała się kontrolka silnika, a później gasła. Działo się tak jedynie podczas mocnym zakrętów. Wie ktoś co to oznacza? było to rok temu i przez no powiedzmy rok nie mam tego już ale się zastanawiam czy może to był jakiś płyn/olej, który się kończył, a teraz jak się nie świeci to oznacza, że pustka chociaż nic się nie pali?
sprawdź poziom płynu od wspomagania. możliwe też jak miałeś samochód obładowany to samochód był jednak dosyć mocno dociskany do jezdni i wspomaganie lekko nie wyrabiało oporu i przyhamowywało silnik. to jest akurat taka moja głupia teoria ale może i prawdziwa
Pytanie czy układ wspomagania ma jakikolwiek czujnik, który wchodzi sygnałem do ecu???
Poza tym zapamiętany błąd można odczytać, i wtedy zapytać na forum...
Wtedy byłem zielony i nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak samodiagnostyka :) błędy już nie ma ale chciałem się dowiedzieć z ciekawości.
motomaniak1988
24-12-13, 14:00
jedyne co to mogla ci sie zapalac chyba kontrolka od oleju bo moze miales go bardzo malo ponizej stanu i przy zakretach sie zapalala
ewentualnie miales malo plyny hamulcowego w zbiorniczku i tez sie mogla zapalac przy skretach :]
ale zeby kontrolka od silnika sie zapalala to nie ma pojecia co to moglo byc :P
To było na 1000% kontrolka od silnika :)