Zobacz pełną wersję : Głośne szumy od bagażnika
Cześć
Problem jest taki ze w samochodzie wszystko słychać to co się dzieje na zewnątrz. Nie jest to jakiś wymysł. Gdy jadę słyszę pracę kół, jak są mokre koła to już w ogóle. Wszystko to niesie się od bagażnika, tak jakby był otwarty bagażnik do połowy.
Czy to normalne w Hondach? Co może być tego przyczyną? coś musi być nie szczelne, ale nie wiem. Nie posiadam półki w bagażniku
Sprawdzałeś uszczelki klapy, regulowałeś zamek bagażnika? Bez półki zawsze będzie nieco głośniej.
Moze slychac lozyska kol? Moga byc to opony,zimowki z reguly sa "glosniejsze"
Podnieś tą sklejke w bagaźniku , może masz jakąś dziurę ; D
Podnieś tą sklejke w bagaźniku , może masz jakąś dziurę ; D
hah :D może :)
generalnie niektóre opony bardzo potrafią hałasować. Mogą Ci też szumieć / huczeć już łożyska kół. Brak półki też robi swoje
Jak słyszy koła a szczególnie w deszcz to wychodzi zgnilizna, pewnie na nadkolach wewnętrznych albo gdzieś w bagaźniku.
tzn nie słyszę kół(koła były wymieniane kilka dni temu), tylko jest taki efekt jakby był otwarty bagażnik
bartek_levis
22-12-13, 22:08
czym wcześniej jeździłeś ?
obstawiam że głośne wnętrze to akurat normalne ale możesz posprawdzać łożyska opony pytanie czy masz półkę ew zdjąć tylne boczki i zobaczyć czy bagażnik nie gnije koło nadkoli zabieg dość prosty
Hej!
Na 99% sprawa jest bardzo prosta...Kolega napisał, że nie ma półki w bagażniku :)
Spróbujcie u siebie ją zdjąć i zobaczycie (usłyszycie) jak się głośno robi...
Ja wczoraj wiozłem choinkę i musiałem właśnie tą półkę ściągnąć i zrobiło się głośno masakrycznie.
Na 99% sprawa jest bardzo prosta...Kolega napisał, że nie ma półki w bagażniku
Spróbujcie u siebie ją zdjąć i zobaczycie (usłyszycie) jak się głośno robi...
Ja wczoraj wiozłem choinkę i musiałem właśnie tą półkę ściągnąć i zrobiło się głośno masakrycznie.
Ha! Ja jak robiłem wnętrze to przez miesiąc jeździłem z 1 fotelem (kierowcy) bez boczków, fotela pasażera, kanapy i bez półki bagażnika. Wszyskto słychać.........ale za to jak się auto zbierało...... :)
Czyli to możliwe że sprawa półki :) Postaram się ją nabyć. Czy to trzeba brać na zamówienie czy każda pólka od VI gena będzie pasowała?
Każda półka z MA i MB i niektórych Roverów też powinna pasować (Rover serii 400).
Każda półka z MA i MB i niektórych Roverów też powinna pasować (Rover serii 400).
Dokładnie - kumpel zamawiał ostatnio z Rovera 416 i pasowała idealnie - chyba inny odcień miała, ale to nic :)
Zamykamy temat, zamykamy...
Ja bym sprawdził też wloty (wyloty) wentylacji pod tylnym zderzakiem Różne rzeczy widziałem łącznie z ich brakiem i nieosłoniętymi dziurami. A leje Ci się woda do bagażnika?