Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : potrzebna pomoc oraz pomysły...

waldivip
21-12-13, 15:07
jw.już nie daje rady...problem dotyczy falujacych obrotów.. a mianowiecie wszytsko było ok odłoczyłem akumulator.. czyli reset kompa, i znów obroty szaleją... falują tak z 3-4 razy do 1.5 tyś i wracja na 1tyś.. obrotów czyli za dużo....
-procedura nauki nawet dwa razy nic nie pomogło
-czyszczenie krokowego oraz podmiana na inny dalej nic
-czyszczenie przepustnicy nadal nic...
-odłoczony krokowy auto prawie gasnie ale chodzi na minimlanych obrotach dodam nie faluje..
-swiece ,kupułka nowe
proszę o jakieś konkretne pomysły...

honda civic VIgen d15z6 przepustnica b18c4 oraz rozwiercony ssacy..

Mati070290
21-12-13, 15:15
U mnie było podobnie ale w b16a2. Miałem za mocno wykręconą śrubkę w przepustnicy od regulacji obrotów. Wkręć ją trochę w momencie jak będą Ci falować obroty i zobacz czy przestaną.

waldivip
21-12-13, 15:25
tez sie bawiłem sróbką... kurcze nadal nic a po za tym stało sie to po resecie kompa... przed byłko ok wyregulowane

Gucios90
21-12-13, 17:18
Ja linka się tnie/za bardzo naciągnięta? Też takie przypadki miałem!

waldivip
21-12-13, 17:30
linka utawiona idalnie... ma luz odpowiedni...

Jookoozzz
21-12-13, 17:52
Jakis wezyk podcisnienia musiał sie odpiąć lub peknąć...

waldivip
21-12-13, 17:56
ale tak nagle po resecie pękł?? dodam za cały czas nie faluje tylko tak z 3-4 razy za faluje i stoi na obrotach , a tak cały czas jak gdzies stane faluje, faluje i przestaje?? przy peknietym węzu by cały czas chyba falował??

Jacek1983
21-12-13, 22:27
Pomysł: u mnie po resecie kompa, obroty są nieregularne przez 2 - 3 dni. Co prawda, ja mam d14, ale może warto dać czas kompowi na obliczenie mieszanki, przy założeniu oczywiście, że lamba i reszta jest sprawna.

w_rebacz
21-12-13, 23:04
Płyn chłodniczy masz w normie? Samodiagnostykę robiłeś? Ja miałem problem z czujnikiem temperatury i też za cholerę nie mogłem dojść bo u mnie samodiagn. wtedy nie działała.. Poszperaj na forum bo ktoś dokładnie opisywał w jaki sposób regulować obroty śrubą, tak aby obroy nie falowały. O ile sobie przypominam był to @jogal.

waldivip
22-12-13, 20:27
diagnistyka zrobobiona zero bledow.... sroba tez robilem praktycznie moje informajcje na ten temat zostaly wykorzystane nadal faluja...