Zobacz pełną wersję : potrzebna pomoc oraz pomysły...
jw.już nie daje rady...problem dotyczy falujacych obrotów.. a mianowiecie wszytsko było ok odłoczyłem akumulator.. czyli reset kompa, i znów obroty szaleją... falują tak z 3-4 razy do 1.5 tyś i wracja na 1tyś.. obrotów czyli za dużo....
-procedura nauki nawet dwa razy nic nie pomogło
-czyszczenie krokowego oraz podmiana na inny dalej nic
-czyszczenie przepustnicy nadal nic...
-odłoczony krokowy auto prawie gasnie ale chodzi na minimlanych obrotach dodam nie faluje..
-swiece ,kupułka nowe
proszę o jakieś konkretne pomysły...
honda civic VIgen d15z6 przepustnica b18c4 oraz rozwiercony ssacy..
Mati070290
21-12-13, 15:15
U mnie było podobnie ale w b16a2. Miałem za mocno wykręconą śrubkę w przepustnicy od regulacji obrotów. Wkręć ją trochę w momencie jak będą Ci falować obroty i zobacz czy przestaną.
tez sie bawiłem sróbką... kurcze nadal nic a po za tym stało sie to po resecie kompa... przed byłko ok wyregulowane
Ja linka się tnie/za bardzo naciągnięta? Też takie przypadki miałem!
linka utawiona idalnie... ma luz odpowiedni...
Jakis wezyk podcisnienia musiał sie odpiąć lub peknąć...
ale tak nagle po resecie pękł?? dodam za cały czas nie faluje tylko tak z 3-4 razy za faluje i stoi na obrotach , a tak cały czas jak gdzies stane faluje, faluje i przestaje?? przy peknietym węzu by cały czas chyba falował??
Pomysł: u mnie po resecie kompa, obroty są nieregularne przez 2 - 3 dni. Co prawda, ja mam d14, ale może warto dać czas kompowi na obliczenie mieszanki, przy założeniu oczywiście, że lamba i reszta jest sprawna.
Płyn chłodniczy masz w normie? Samodiagnostykę robiłeś? Ja miałem problem z czujnikiem temperatury i też za cholerę nie mogłem dojść bo u mnie samodiagn. wtedy nie działała.. Poszperaj na forum bo ktoś dokładnie opisywał w jaki sposób regulować obroty śrubą, tak aby obroy nie falowały. O ile sobie przypominam był to @jogal.
diagnistyka zrobobiona zero bledow.... sroba tez robilem praktycznie moje informajcje na ten temat zostaly wykorzystane nadal faluja...