Zobacz pełną wersję : Automatycznie włączające się światła jak wyłączyć?
Witam
od niedawna jestem posiadaczem Hondy Civik 1.8 ufo 2006r z Dani,
samochód po przekręceniu stacyjki automatycznie włacza swiatła mijania jak to wyłączyć bo bardzo cierpi na tym akumulator.
dodam tylko iż zmiana przełącznika swiateł nic nie zmienia ,tylko na swiatłach postojowych można włączyć auto bez zapalonych świateł,przednich
DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM.
to są światła do jazdy dziennej, nie można tego wyłączyć
świecą ci nie postojówki tylko długie "na pół gwizdka" i jest to bardzo korzystne dla akumulatora.
to są światła do jazdy dziennej, nie można tego wyłączyć
świecą ci nie postojówki tylko długie "na pół gwizdka" i jest to bardzo korzystne dla akumulatora.
U mnie świecą przednie a także tylne światła .
Chodzi mi ot że podczas rozruchu samochodu rozrusznik jakby ledwo obracał rozrusznikiem
a akumulator naładowany na full zewnętrznym prostownikiem procesorowym.
Pozdrawiam.
teh42eem00
23-12-13, 09:07
Musiałeś mieć coś zmieniane w instalacji i światła pewnie są podłączone do plusa po stacyjce, zamiast do swojej wiązki od przełącznika świateł. Ja bym dokładnie przekopał kable i spróbowałbym się wpiąć ponownie do przełącznika.
podlubane w elektryce na tzw "rzezbiarza" - takie swiatla maja miec swoj przekaznik i maja sie zapalac dopiero na zapalonym silniku. Wyrwij to w cholere i uzywaj normalnych swiatel wlaczanych przelacznikiem - jak masz klopoty z pamiecia przyklej sobie kartke na obrotomierzu - wyjdziesz na tym lepiej i taniej
nie wiem jak u ciebie ale u mojej narzeczonej co prawda nie w hondzie tylko w seacie z 2005 roku, też po przekręceniu kluczyka zapałają się mijania, wyłączają sie tylko jeżeli pokrętłem od włączania świateł włączę pozycyjne. Zrobiła to fabryka więc lepiej się do tego nie dobierać. A jak rozrusznik słabo kręci to sprawdź czy klemy masz dobrze zaciśnięte na akumulatorze, lub rozrusznik pada...
Witam
po kilku nieudanych próbach udało mi się ujarzmić civika
otóż wystarczy wyjąć bezpiecznik nr 7 wyłącza tylne światła,bezpiecznik nr 37 przednie światła.
Zastanawiam się czy same przednie jako dzienne to by nie był wcale zły pomysł tylko jakby się dało żarówki oryginalne H1 zastąpić na jakieś ledy.
Dziękuję i Pozdrawiam.
podlubane w elektryce na tzw "rzezbiarza" - takie swiatla maja miec swoj przekaznik i maja sie zapalac dopiero na zapalonym silniku.
Nie gadaj bzdur bo fabryka tak robi i raczej rzeźbą tego bym nie nazwał
Włączasz zapłon światła zapalają się na pozycji wyłączonego włącznika świateł
Kręcisz rozruchem-gasną i po odpaleniu świecą znowu z małą różnica że w jednych jest licznik podświetlany a w innych nie
Można to kompem w niektórych autach przeprogramować w innych poprawiając instalkę
Byc moze - osobiscie nie zdazylo sie miec stycznosci z autem ktore ma jak piszesz... Napewno w zadnym moim
Ludzie wkladaja najrozniejsze cuda w auto a potem woz nie chce palic nagle czy bateria sie rozpadowuje itp.
SuperPrzekazniki widzialem gdzies na alledrogo za ok 20zl i juz masz komfort nie pamietania o swiatlach... Ja jestem chyba za starej daty... Gdy odpalam auto wylaczam wszystko i napewno nie pale swiatel przed... A to ze sie wylaczaja podzas krecenia to raczej spadek napiecia a nie funkcja lajna za 20zl... Jakos pamietam by wlaczyc cholerne swiatla, zapiac pasy i nawet zamknac woz kluczykiem jak odchodze...
Pozniej kupuje sie takie auto i za uja psa nie mozna dojsc co w tej kabelkologii jest porobione... Jak jest seryjnie - dobrze - ktos to przemyslal - jest do tego schemat i tak ma byc - ale dokladanka czegos takiego wg mnie nie jest czyms potrzebnym... Moze jeszcze kierunkowskazy w lusterkach albo podswietlenie podlogi tez jest ok i da sie zrobic? Napewno - niemniej zawsze to bedzie kaleczeniem auta - niezbyt zdrowym dla baterii a jak ktos to jescze ciulato zalozy to dla calej elektryki. Robta co chceta - dla mnie pachnie drutem na kilometr.
Ale juz zaczynam wchodzic na zasadnosc montazu - sorry.
Jak dla mnie to nie jest zdrowe i tyle - w "pradach" to jestem bardzo kiepski i za nerwowy nawet na podpinanie radia :D
czyli po wyciagnieciu bespiecznikow dzialaja po wlaczeniu manualnym czy nie dzialaja wcale ?