PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z żarówką na podsufitce.

Raginis
20-12-13, 18:19
Witam.

Tak jak w temacie, dzisiaj chcialem wymienic, po wymianie okazalo sie ze to nie wina samej zarowki. Mianowcie, kiedy chce to swieci, kiedy nie, to nie. Niezaleznie od ustawenia przycisku (0,*,1), nie reaguje w zaden sposob na otwieranie drzwi, po docisnięciu delikatnym całej lampki swieci, w innym wypadku nie. Jakies pomysly co z tym zrobic?

Endrju1
20-12-13, 18:22
Pierwsze co przychodzi do głowy, to rozebranie lampki i sprawdzenie co nie styka.
Pisząc "po delikatnym naciśnięciu całej lampki" co masz na myśli? Którą część jak naciskasz to najszybciej skutkuje?
Po przełączeniu na 1 musi działać nawet jak drzwi masz zamknięte, jeśli nie, to napięcie gdzieś ginie. Probówkę lub miernik w dłoń i sprawdzaj gdzie napięcie (lub masa) jest a gdzie już nie.

Camellia Racing
20-12-13, 18:22
Naprawdę z taką głupotą musisz zakładać temat?
Dwie lewe ręce i brak myślenia... sprawdź czy kable są pewnie podpięte...

Pcmaniaki
20-12-13, 21:23
Camellia Racing dla Ciebie może to głupota i brak myślenie ale z Twojej strony !! Raginis napisał że jak dociska całą lampkę to świeci, żadnej mowy o kablu nie ma !! Dlaczego Ci świeci jak dociskasz ? Bo u nas lampka jest sterowana masą bo plus w kablu jest caly czas ale Pan Camellia Racing o tym nie wie dlatego każe Ci sprawdić wpięcie kabli a raczej kostki tylko nie wiem po co skoro problem jest w braku masy a masa jest wtedy jak lampka jest przykręcona dobrze do dachu a u Ciebie widocznie nie jest. Ściąg ten przeźroczysty plastik i pod tym będziesz miał dwie śrubki 10, dokręć je dobrze. Tyle w temacie. Pozdrawiam

nikog0
20-12-13, 22:05
Popsikaj tam jeszcze preparatem do konserwacji połączeń elektrycznych, albo smarem miedziowym posmaruj gwint śrubki, na której się trzyma, zawsze lepiej będzie prąd przepływał.

MikeFoto
22-12-13, 12:46
Lampka ma też podłączenie do masy na śrubce - polecam oczyścic.

Mrowa94
22-12-13, 22:50
Ja pamiętam że jak mi nie świeciła to ją odkręciłem i u góry kawałek metalu miałem lekko odgięty i był obwód otwarty i nie chciała świecić :P