Zobacz pełną wersję : ustrojstwo do trzymania przedniego zderzaka
Witam , poszukuje nazewnictwa takiego czegoś które trzyma przedni zderzak na takiej gumie , dzięki temu zderzak jest elastyczny ; )
http://i59.photobucket.com/albums/g316/tiburon04gtw/IMG_4094-copyright.jpg
Quick Release Bumper Set :)
A mógłby ktoś kto to posiada opisać zasadę działania tego? Czy wystarczy tylko to i nie trzeba skręcać na śruby już zderzaka? Jak wygląda montaż? Coś na zasadzie zapinek do maski? I jak z dostępnością bo na allegro tego nie widze ; )
a w jakim celu wg jest to stosowane ?
W celu szybkiej podmianki zderzaka.
Drifterzy tego często używają - niektórzy zmieniają je tak często jak ogumienie ;]
W celu szybkiej podmianki zderzaka.
Drifterzy tego często używają - niektórzy zmieniają je tak często jak ogumienie ;]
Dokładnie, sami wiemy, że te dwie śruby trzymające zderzak do nadkola często są ciężko do odkręcenia, tutaj pozbywamy się tego problemu :)
Dokładnie, sami wiemy, że te dwie śruby trzymające zderzak do nadkola często są ciężko do odkręcenia, tutaj pozbywamy się tego problemu :)
Dokładnie, dlatego chce takie coś zakupić ; )
kuba_guzik110
21-12-13, 13:06
grupowy ? bo też jestem na to chętny.
A widzieliście to w ogóle na allegro? Bo nie wiem jak to cenowo wygląda ; )
pozbywamy sie rowniez jakiegokolwiek spasowania zderzaka.
co wy driftowozami latacie czy jak?
zamowilem 8 kompletow passwordowskich, i w poniedzialek wysylam je do usera altair wiec u niego mozecie sobie potem to kupic :
http://img19.imageshack.us/img19/6370/5dvx.jpg (http://img19.imageshack.us/i/5dvx.jpg/)
Mogę załatwić, koszt 35pln.
A jak wygląda montaż tego?
dziura w zderzaku oraz błotniku, skrecone, i na to mocujaca guma.
A jak to się ma do zachowania zderzaka przy prędkościach 200+ ?
pozbywamy sie rowniez jakiegokolwiek spasowania zderzaka.
co wy driftowozami latacie czy jak?
Kolega stosował coś takiego ? Bo według mnie ze spasowaniem nie będzie problemu patrząc na łączenie zderzaka i błotnika w civicu , tutaj w tym tiburonie jest o wiele bardziej dziwacznie i spasowanie jest bez tragedii.
Całkiem fajny bajer , tylko trochę szkoda zderzaka i błotnika , co po tym jak to nie będzie się spisywało jak trzeba ? i zostaną nam 2 dziury ...; )
Faktycznie , szkoda że nie będzie się potem dało w żaden sposób ich załatać i zostaje tylko kupno zderzaka i błotnika...
No do mnie to jakoś mało przemawia ta gumka nie wydaje się być solidna , to co Infi wkleił akurat wieje tandetą jak na moje oko.
Mod bez sensu w aucie nie do sportu.
Cos jak zapinki na stalowej masce z seryjnym zamkiem;)
Mod bez sensu w aucie nie do sportu.
Cos jak zapinki na stalowej masce z seryjnym zamkiem;)
nie wiem czy to przypadłość angielek ale u mnie juz drugi raz wygięte jest mocowanie błotnika ze zderzakiem... (nowy seryjny blotnik i zderzak + wszystkie spinki na miejscu)
Ja bym coś takiego nabyl do siebie ale balbym się ze jakiś kretyn ukradnie mi te gumki...
Ja bym się tam nie bał o gumki tylko o zderzak :D A co do spinek według mnie fajna i przydatna rzecz, nawet jeśli coś robisz z autem
szybko zderzak zdejmujesz a nie gimnastykujesz się by odkręcić go od strony wewnętrznej.
A co do spinek według mnie fajna i przydatna rzecz, nawet jeśli coś robisz z autem
szybko zderzak zdejmujesz a nie gimnastykujesz się by odkręcić go od strony wewnętrznej.
ok pod warunkiem że masz mocowanie na spinki a nie spinki tylko wiszą a maska i tak normalnie przymocowana. :)
O fajna sprawa ja bym się też pisał na takie coś, ostatnio konserwowałem u siebie cały przód zdjął zderzak i tą belkę przednią, myślałem że nie wytrzymam. Wszystko ponaciągane, masa blachowkrętów i chałtura.... Ale cóż zrobisz autem jeździła kobieta. Namęczyłem się z tym zderzakiem ale i tak wyszło gorzej niż ni jako, nie mam pojęcia jak gość to ponaciągał. Takie zaczepy jeżeli to nie tandeta to również na tak! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9535086ac488e51f.html < TAKA DZIURA :(