PDA

Zobacz pełn± wersję : wyciek z miski olejowej korkiem spustowym

koma600
28-03-08, 18:01
Witam mam del sola vti i mam problem wymieniałem 3ty¶ temu olej na 10 w 40 mobila pół sytnetyk i wymieniłem normalnie olej za kreciłem ¶rube ale nie wymieniłem tej miedzianej uszczelki tylko zakreciłem na star± i nie ciekło nic ale jak dokrecałem to strasznie sie tak dokrecało leko jak by był już gwint podje chany do kreciłem z czuciem i nie ciekło a dzisiaj zobaczyłem ze cieknie z tego korka dosyć intesywnie i nieiwem czy spróbowac wymienić ta uszczelek czy jakim¶ uszczelniaczem do ¶rub doradĽcie co¶??

KERMIT!!!
28-03-08, 18:13
moze gdzies przychaczyles i zaczolo wyciekac wymien uszczelke pomoze jesli to uszczelka jak nie trzeba szukac dalej a jaka masz miske stalowa czy aluminowa bo jak aluminium to jest mozliwosc zerwania gwintu a w stalowej raczej nie

mizer
28-03-08, 19:58
A moze ja wykrec i nawin teflonowa tasme na gwint

sniper86
28-03-08, 23:52
wykręcasz stary korek, najprawdopodobniej masz zerwany gwint w misce, nabijasz tulejkę, gwintujesz j±, wkręcasz korek + nowa podkładka miedziana i wszystko powinno grac... najlepiej zrobić jednak to u tokarza chyba że dysponujesz odpowiednim sprzętem ;) stary sprawdzony sposób... warto spróbować :)

muzammil
29-03-08, 00:05
mialem to samo, gwint zjechany, mechanik cos tam probowal modzic ale po jakims czasie znow cieklo. Podjechalem do ASO i kupilem ta srube, grosze kosztuje.

koma600
29-03-08, 13:23
No i okazało sie że jest gwint po psuty w misce spróbowałem na teflon na razie trzyma ale mam zamiar prze gwintować na większ± ¶rubę.