Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : drgania

Angeela
19-12-13, 21:25
Witam ;)
Mam problem z moją hondzinką, a dokładniej po przekroczeniu 80 km\h całe auto zaczyna drgać.. kiedy zdejmę nogę z gazu drgania ustają.
zastanawiałam się czy mogą to być końcówki drążków bądź poduchy pod silnikiem?
przejrzałam kilka forów, ale nie znalazłam nic co by mi pomogło.
dodam że honda civic v 1.5 vtec .

probestic
19-12-13, 21:33
Może to być przegub zewnętrzny również.

Podczas zakrętów cisza ? Jak dodajesz gazu na wyjściu z zakrętu cisza ? Lewo, prawo ?
Najlepiej przy opuszczonych szybach słuchać :)

Aaaa, no i warto sprawdzić, wiem że to lakoniczna sprawa ... czy koła na pewno podokręcane, tzn. każda nakrętka.

Angeela
19-12-13, 22:03
koła dzisiaj zmieniałam więc dokręcone na pewno, przegłub prawy mam wywalony na bank i jutro będę zmieniała, myślisz że od przegłubu mogą być takie drgania?

pobo22
19-12-13, 22:16
Angeelo jeśli czujesz drgania na kierownicy i pedałach to obstawiam tuleje na wahaczach. Pojedź na kanał i niech sprawdzą 'łapką' ew. luzy.

Angeela
19-12-13, 22:17
kanał mam, ale pewnie sama tego nie sprawdzę? :D a drgania są wszędzie- największe na drążku zmiany biegów :P

wiesko1261
20-12-13, 06:46
ja obstawiam wewnętrzny przegub (przy skrzyni)
borykałem się z tym przez długi czas ,po wymianie kompl, półosiek (taniej nabyłem dobre półosie od nowego przeg.) j jak ręko odioł :)

probestic
20-12-13, 07:23
przegłub prawy mam wywalony na bank i jutro będę zmieniała, myślisz że od przegłubu mogą być takie drgania?

Zdecydowanie mogą być, mój właśnie wysypał się w poprzedni piątek :)

a drgania są wszędzie- największe na drążku zmiany biegów :P

ja obstawiam wewnętrzny przegub (przy skrzyni)

Też prawda.
Najlepiej byłoby podmienić półośkę i zobaczyć jak się sprawa ma.
Jeśli drganie ustanie, to zmienić zewnętrzny przegub dla świętego spokoju i hejaaa :)

fcek
20-12-13, 22:45
Na początek podjedź do wulkanizatora i wyważ koła! Przy okazji sprawdzi Ci czy felgi są proste.