PDA

Zobacz pełną wersję : podswietlenie popielniczki

pecek
28-03-08, 10:43
Witam! Nie wiem czy to proste czy nie ale prosze o pomoc. Jak wymienic zarowke w popielniczce i jaka tam powinna byc?

ygor
28-03-08, 11:43
musisz wyjac popielniczke i odstrony kierowcy ukryta jest zarowka - w5w bodajze - ja wymienilem na niebieska i nic nie widac :/

DareC
28-03-08, 12:15
Potwierdzam u mnie było podobnie.. nic nie widać.. więc zostaw lepiej seryjną.

Kedzior
28-03-08, 12:40
Kupcie sobie diodę zamiast żarówki:
http://www.allegro.pl/item330528350_oryginalne_diody_do_zegarow_t5_r5_w_ oprawce_.html
Świeci elegancko :d Wystarczy ją wyjąć z oprawki.
Te same diody można wykorzystać do podświetlenia zegarów i konsolki nawiewu.

Bob
28-03-08, 14:20
Kupcie sobie diodę zamiast żarówki:
http://www.allegro.pl/item330528350_oryginalne_diody_do_zegarow_t5_r5_w_ oprawce_.html
Świeci elegancko :d Wystarczy ją wyjąć z oprawki.
Te same diody można wykorzystać do podświetlenia zegarów i konsolki nawiewu.

Właśnie że tych diod to nic nie widać,

Biała dioda jest najjaśniejsza ze wszystkich kolorów i wielka kupa, wróciłem do zwykłej żarówki :)

ygor
28-03-08, 14:49
poza tym ta dziurka przez którą ma się dostawać światło jest tak malenka ze nic nie przecieka , kabelek tez za krotki - ogolnie lipa i mogliby tego rownie dobrze nie montowac

Lcfr
28-03-08, 15:30
poza tym ta dziurka przez którą ma się dostawać światło jest tak malenka ze nic nie przecieka , kabelek tez za krotki - ogolnie lipa i mogliby tego rownie dobrze nie montowac

ale marudzicie :)
Tam można wszystko samemu dokombinować (czy oprawkę/czy diode itp-to mało roboty)poza tym w serii jest dosć sporo swiatłą jak jest dobra żarówka. Generalnie tam ma sie tylko troszke podswietlać a nie jakies fajerwerki :) - to tylko popielniczka.
Ja sam mam tam amberową zwykła diodę i świeci normalnie-nie za duzo nie za mało-akuratnie.

Kedzior
28-03-08, 15:53
Właśnie że tych diod to nic nie widać,

Nic nie widać?! To zrobię wam fotę!

ale marudzicie :)
Tam można wszystko samemu dokombinować (czy oprawkę/czy diode itp-to mało roboty)

Dokładnie, żaden ze mnie elektryk, a u mnie świeci elegancko. Trochę lektury na forum i kombinowania.

ygor
28-03-08, 15:58
Nie no jasne że można samemu i na pewno nie jest to trudne - tylko po prostu nie widze sensu ... Sam korzystam z popielniczki głównie do wożenia śrubek jak akurat coś w aucie rozkręce - co by się nie zgubiły a wymieniłem żarówkę bo musiałem wyjąć popielniczke i akurat miałem wolną żarówkę ;) także luzik