PDA

Zobacz pełną wersję : Czy da rade zmienić predkościomierz z 210km/h na 240km/h ??

ziolo
28-03-08, 07:39
Witam.

Na samym poczatku napisze ze nie moglem sie zdecydowac gdzie to umiescic, ale stwierdzilem ze to chyba najlepsze miejsce..

Mam w 4g ED6 predkosciomierz wyskalowany do 210km/h. Chcialem zapodac sobie zegary indiglo, ale nie moge nigdzie znalezc wyskalowanych do 210. Wiec pomyslalem ze moze daloby rade zalozyc sobie wyskalowany do 240 (bo do takiego nie ma problemu znalezc indiglo).

Chodzi o to czy moglbym podlaczyc taki zegar z innego Civica lub CRX`a pod moja fabryczna linke, no i jeli sie da to czy predkosciomierz nie bedzie oszukiwal??

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Konrad84
28-03-08, 12:58
Jeżeli znajdziesz prędkościomiesz na linkę wyskalowany do 240 km/h to nie powinno być problemu. Nie wiem tylko od czego mógłby być taki prędkościomierz.

ziolo
28-03-08, 20:42
Nie wiem tylko od czego mógłby być taki prędkościomierz.

Nie wiem czy w civicach byly takie ale w CRX`ach 2g widzialem wyskalowane do 240. A skoro sa mniej wiecej z tego samego przedzialu rocznikowego to pewnie tez na linke :)

!markos
29-03-08, 17:24
czym bedziesz smigal te 240? palcem po mapie?

ps.
jakbys mial ochote, to mam indiglo z integry do 13000rpm i do 320km/h. skala powinna cie zadowolic, moze jakos je dopasujesz.

ziolo
29-03-08, 18:04
czym bedziesz smigal te 240? palcem po mapie?

Widze ze sie chyba nie zrozumielismy.

Nie chce zmieniac predkosciomierza dlatego ze latam ponad 200..
Chodzi mi o to ze chce miec tarcze indiglo a nie moge znalezc wyskalowanych do 210.
Co innego jest z tarczami wyskalowanymi do 240. Bo poprostu mozna takie kupic.

Tak Ciezko to zrozumiec??

PS. obrotomierz mam do 11 000 RPM :bicie: