PDA

Zobacz pełną wersję : Blenda EK3 a Blenda EK3 ?

fełtek
18-12-13, 13:55
Witka. Jakoś niedawno zakupiłem EK3. Zaraz po tym w grupowym zamówiłem sobie blachę USDM. Gdy blaszka przyszła nadszedł czas na jej montaż i tu zonk...okazało się że pod standardową blachą jest popękana blenda więc za pomocą giełdy CKpl kupiłem od gościa fajną blendę również z EK3 (na angielskich blachach) co się okazało że na pierwszy rzut oka jest identyczna..zaczepy tak samo wyglądały,te okienka(dziury)fabryczne też itd...ale niestety wymiarami jest nie co mniejsza. Na tej zamówionej blendzie widnieje z drugiej strony napis "made in USA Honda".
Pytanie jest takie. Czy blendy się różnią te z "made in USA" od tej co mam? Vin w aucie mam japoński...
Dziwi mnie ta sytuacja,bo przed zakupieniem blendy kolega który dużo wie na temat EK twierdził że wszystkie są takie same.
Pomoże ktoś wyjaśnić tą sprawę?
Bo muszę kupić kolejną blendę,a nie chce kupić kolejnej nie pasującej. Już mam dwie guwniane,a nie wierzę w to że gość który mi ją sprzedał zgodzi się na oddanie.
Pozdrawiam.

sensej
18-12-13, 16:58
ek3 może być w nadwoziu 3d i 4d.
Czy na pewno zamówiłeś z 3d ?
ja mam u siebie w garażu blende usdm z haczykami i blende europejską - wymiary są takie same :) obie pochodzą z 6gena 3d

fełtek
18-12-13, 19:29
Facet mi wysłał foto jak jeszcze była na aucie EK3 HB. Jutro porównam moją z kolegi EK3 bo być może że mnie oszukano,lub moje auto coś kombinowane.
I wstępnie się wyjaśniło. Kolega podjechał EK3 HB i też ma taka jak ja blendę czyli wysokość 23.5 cm a ta którą mi sprzedano jest wysokości 23 cm.
Może mi ktoś powiedzieć kto ma 4D czy to od 4D ?
Facet który mi ją sprzedał twierdzi że od 3D,myślicie że jest taka możliwość żeby pchali takie?

kubaszow
19-12-13, 11:14
Mam blende EK3 HB na sprzedaz, oryginal z amerykanki i ma 23,5cm.
Wiec ta twoja moze byc z 4d.

fełtek
19-12-13, 14:53
Kubaszow...
Ta blenda która mi proponujesz nie jest taka jak w mojej EK3.
Moja nie ma tych otworów na dole i otwór na zamek jest jak by za wysoko,zatem też nie pasuje.
http://i.imgur.com/MtpFBB5.jpg

kubaszow
19-12-13, 18:06
To wersja USDM, takie wychodzily w EK3/EK9 na USA.