Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : abs w integrze lepszy niż w civic?

Gąsior
18-12-13, 11:08
Jakiś czas temu czytałem artykuł o integrze i było w nim napisane, że abs w integrze jest rewelacyjny i bardzo szybki.
zastanawia mnie w czym jest różnica względem civica.
lepszy komp od abs, czy pompa, a może jedno i drugie i jak wyglądała by ewentualna przekładka gratów do civica.

poziom
20-12-13, 11:47
Jak szybki oznacza, ze sie szybko zalacza, to nie jest taki rewelacyjny. Jak nie upalasz to co za roznica, a jak upalasz, to po co Ci ABS...?

Kazik_h9w3
20-12-13, 14:44
Ją z kolei w jakimś artykule czytalem że abs w itr działa z opóźnieniem a nie błyskawicznie po zerwaniu przyczepności kol :-) a sprawę tak działającego absu rozwiąże pewnie pompa absu bo tam jest cały sterownik

Dealer
20-12-13, 14:47
dokładnie też tak słyszałem, działa z opóźnieniem, choć powiem szczerze że jeździłem dużo itr i ek4 i nie zauważyłem różnicy:):)

piroman
20-12-13, 14:58
sprawę tak działającego absu rozwiąże pewnie pompa absu bo tam jest cały sterownik
sterownik abs jest za tylnym boczkiem

Kazik_h9w3
20-12-13, 17:15
sterownik abs jest za tylnym boczkiem

Jeżeli tak to sorry za wprowadzenie w błąd kolegi , zasugerowalem się pompa z mb6-tki

poziom
21-12-13, 13:15
Ja wyciagnalem przekaznik od pompy ABS i jezdze bez. Mam zalozony korektor sily hamowania i nie zamiata mi dupa. Jest zdecydowanie lepiej ale zdecydowanie trudniej, na sliskiej nawierzchni latwo zblokowac kola. Trzeba sie nauczyc z tym jezdzic ale w sporcie nie ma ABS...Nie wiem co Wy Panowie na to. Pozdro.