Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : B18c4 problem z uruchomieniem, przygasa po dodaniu gazu.

chudypiter
18-12-13, 00:22
Witam,
Kilka dni temu pojawił się problem z uruchomieniem silnika szczególnie zimnego. Musiałem kręcić rozrusznikiem paręnaście sekund po kilka razy, aby auto odpaliło. W czasie jazdy sporadycznie występowało chwilowe "zdławienie" przy ruszaniu. Na chwile obecną auto przygasa lub gaśnie na postoju lub w czasie jazdy przy dodawaniu gazu. Przed momentem uruchomiłem auto, i na ssaniu ten problem nie występował ( dodatkowo sprawdzałem klapki od iab: na wyłączonym silniku dźwigienka w dolnej pozycji, idzie do góry po uruchomieniu silnika. W momencie, kiedy silnik zagrzał się ( raz włączył się wiatrak chłodnicy ) przy dodawaniu gazu auto się dławi. Klapki od iab sprawdzałem, ponieważ silnik charakterystycznie warczał przy próbie odpalania ( jak by były otwarte )
Macie może jakieś sugestie ?

poziom
18-12-13, 00:32
Mialem podobne objawy, do wymiany poszly, kopulka, palec, kable. Sprawdz te rzeczy i okolice. Pzdr.

chudypiter
18-12-13, 09:46
Dodaje film jak wygląda temat: http://youtu.be/X2AAxRvWk6o

Wysyłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 2

Sheiva
18-12-13, 13:16
Łoo, serio wyje jak na odcince, ewidentnie jakiś czujnik zdurniał, nie wyrzuciło Ci żadnego błędu, sprawdzałeś ?

chudypiter
18-12-13, 13:29
Jeszcze nie robiłem samodiagnostyki.

chudypiter
19-12-13, 09:55
Ok wymieniona kopulka i palec ( który był wypalony) i działa jak należy, dzięki za podpowiedzi.

kruczekvu
19-12-13, 19:00
Ok wymieniona kopulka i palec ( który był wypalony) i działa jak należy,
Nic innego w tym przypadku nie będzie jak właśnie coś z kopułką bądź palcem

poziom
19-12-13, 20:36
Poprosze pomuka! Pozdro.