Zobacz pełną wersję : CIVC SPORT VII gen TURBO
Witam. Potrzebuje informacji czy do załozenia soft turbo do silnika d16v1 vtec w Civicu sport VII gen trzeba zmieniac wtryski i pompe paliwa? Tak tweirdza w Tomsonie. Jakie jeszcze elementy sa ptrzebne do zalozenia takiego turbo poza :
turbina , kolektor , ic , blow off , wskazniki??
Chodzi mi o doladowanie 0.3-0.5 bara. Z tego co sie naczytalem to seryjne elementy wytrzymaja takie doladowanie.
Przymierzam sie do kupna tego :
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=554625#554625
a tu link d Tomsona :
http://galerie.tomson.com.pl/albums.php?set_albumListPage=5
burza_rulez
27-03-08, 23:15
wtryski i pompa powinna wytrzymac przy tak niskim doladowaniu:P Co jeszcze potrzeba oczywiscie rury i wydech ;P
wtryski i pompa powinna wytrzymac przy tak niskim doladowaniu:P Co jeszcze potrzeba oczywiscie rury i wydech ;P :)
Bzdura, pompa i wtryski do wymiany.
Pamiętaj jeszcze o elektronice, o tym że musisz zmienić wydech i sprzęgło fabryczne długo nie pożyje.
to jak jest w koncy z ta wymiana innych elementów , bo kogos pytam to kazdy daje inna odpowiedz...
Wtryski bankowo musisz wymienić, pompę w zasadzie też. Nie są to ogromne koszty a mogą uratować silnik.
Wydech jest rzeczą (poza kolektorem i DP), której nie ma musu wymiany. Będzie oczywiście tłumił moc, ale silnikowi nic nie będzie. Tak samo sprzęgło - jeśli będziesz używał z głową to trochę pojeździ.
Witam. Potrzebuje informacji czy do załozenia soft turbo do silnika d16v1 vtec w Civicu sport VII gen trzeba zmieniac wtryski i pompe paliwa? Tak tweirdza w Tomsonie
skoro nie masz pojecia o zestwach turbo, jedziesz do fachowców i mowia ci ze trzeba zrobic tak i tak to po co pytasz? rozumiem ze z checi oszczednosci?
pytam po to że byłem w firmach i dwóch powiedzieli ze nie trzeba nic wymieniac bo seria przy takim doladowaniu wytrzyma a w dwóch że należy wymienić , w jednej mowili raz tak raz tak...
dlatego moje pytanie...
skoro tak mowia to pewnie maja racje...
ja bym wtryski i pompe wymienil.
a jakie tam w ogóle siedzą wtryski?