Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : POMOCY, nie mogę odpalić Hondy Accord IV gen

tomciuh82
16-12-13, 23:34
Witam
BArdzo proszę o szybką pomoc.
Jestem z dziewczyną w Norwegii.
Jesteśmy tutaj autem Hondą Accord 2.2 CB8.
Dzisiaj rano chcieliśmy jechać do sklepu, odpaliłem silnik, odpalił, podskoczyły obroty i zgasł.
Próbowałem odpalić jeszcze raz, ale nie dał rady.
Kręci, ale nic z tego.
Wyczyściłem świece, bo zalały się benzyną, odczekałem trochę i znowu próbowałem i nic.
Kręci, choć jakoś dziwnie, ale nie odpala.
Sprawdzałem - iskra jest, ale słaba.
Świece wyczyściłem, kopułkę też (miała biały nalot), przewody wyczyszczone i zakonserwowane lakierem bezbarwnym.
I dalej to samo. Samodiagnostyka nie wychodzi, bo wkładam pin do kostki, zapala się check,ale nie gaśnie, nie mryga. JAk wyjmę to gaśnie.
Teraz ładuje akumulator i susze kable WN w domu.
Jutro będę próbował, ale masakra bo nie mieszkam w mieście. Do miasta jest jakieś 6 km.
Dodam, że pogoda dzisiaj była dość wilgotna, ale wcześniej nie było problemów.
Dodam także, że ogólnie sytuacja masakra, bo jutro powinniśmy jechać do mojego wójka do Szwecji a w środę o 14:00 mamy prom do Świnoujścia, a jesteśmy jakieś 770 km od tego promu.
Proszę o jakieś rady!!
Pozdrawiam wszystkich

Sheiva
17-12-13, 11:33
Zrobiłeś już prawie wszystko, co mogłeś na miejscu. Pozostało przeczyścić jeszcze styk palca zapłonowego zaraz przed próbą odpalenie na wysuszonych kablach (samą kopułkę też bym wziął na wysuszenie, jeśli nie zabrałeś jej razem - no i nie pomyl podłączenia przewodów rzecz jasna przy montażu). Jeśli nie da rady podciągnąć, to niestety winna będzie na 99% zbyt słaba iskra i należałoby zapewne mieć elementy na podmiankę :(
Trzymam kciuki, że odpalisz teraz. Jeśli jednak się nie uda, pozostanie Ci raczej szukanie sklepu motoryzacyjnego albo innych Hondziarzy i podmianka cewki.
Samodiagnostykę wykonałeś prawidłowo - brak błędów.

Kosmo
19-03-14, 20:23
Jaki był finał tej zabawy ? bo mam podobny problem jednak tylko w wilogć nie moge odpalić

MotoAutko_pl
02-04-14, 11:18
Minęło juz trochę czasu wiec jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny to ja także dowiem się nieco więcej szczegółów,ja udało się rozwiązać problem i co było przyczyną? Czekamy na szczegóły.