Zobacz pełną wersję : Szarpanie przy dodawaniu gazu ufo 1,8 2006
Witajcie, nie znalazłem odpowiedzi w dziale ufo, więc mam pytanie - zauważyłem, że przy dodawaniu gazu, szczególnie po jego wcześniejszym odpuszczeniu odczuwalne jest dość silne szarpanie. Z czym może być związane to szarpanie? - szczególnie odczuwalne na niższych biegach.
Dodatkowo zaobserwowałem delikatne falowanie obrotów na biegu jałowym.
Co warto sprawdzić?
stary to chyba najwieksza zagadka w ufo,do dzis nie odgadniona. trzeba nauczyc sie ruszac i umiejetnie operowac sprzeglem w tym aucie,ja przytrzymuje je poprostu dluzej i rusza plynnie,nie zawsze sie to uda i zawsze sobie przy tym mysle ze nadmiernie zluzywam sprzeglo
Ty kobert po prostu nie masz wystarczająco mocy by obrócić kolami przy starcie ;)
Sorki, tak mi sie wyrwało.
Też się zastanawiałem nad tym problemem ostatnio. Jeżdżę czasem firmowym poliftem i w nim nie mam takiego odczucia jak w swoim 2006, tam ruszanie jest płynne i dynamiczniejsze niż u mnie...
Myślałem nad sprawdzeniem luzu zaworowego, świec lub przewodów zapłonowych ale niestety nie mam czasu podjechać do któregoś z magików w okolicach Krakowa ;)
Ty kobert po prostu nie masz wystarczająco mocy by obrócić kolami przy starcie ;)
Sorki, tak mi sie wyrwało.
do mnie nawet panna mowila ty nie umiesz jezdzic samochodem :) zobacz ja wsiadam ruszam i nic nie szarpie :) tylko ze ona go piluje a jak sie da wiecej gazu to efektu szarpania niema,no ale samochodem tez powinno dac sie ruszyc bardzo spokojnie,wtedy chwilke przytrzymuje sprzeglo
lozik przewodow nie wymienisz bo ich niema:)
kobert właśnie się nad tym zastanawiałem, duuużo się jeszcze muszę nauczyć o swoim aucie… ;)