PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ABS

pakultm
27-03-08, 09:51
Mam następujący problem:
Po uruchomieniu auta ABS działa, natomiast po przejechaniu kilkunastu metrów włącza mi sie kontrolka ABS i faktycznie ABS nie działa. Swieci mi sie również kontrolka od recznego, ale wydaje mi sie ze to musi byc jakies zwarcie bo reczny nie hamuje. Mam zwiazku z tym pyatnie co moze byc powodem awarii ABSu i jaki jest mniej wiecj koszt naprawy??

arek77
27-03-08, 10:09
Cześć
Zapalająca się kontrolka ręcznego w czasie jazdy to najprawdopodobniej oznaka niskiego poziomu płynu w układzie hamulcowym. Sprawdź ,ewentualnie dolej .
Pozdrawiam

MacK
27-03-08, 10:55
ABS jest jak najbardziej OK, wyłącza sie ponieważ jedziesz dłużej niż 30 sek. z zapalona kontrolką od ręcznego która deaktywuje ABS, sprawdź poziom płynu oraz stycznik od ręcznego

pakultm
27-03-08, 20:01
Faktycznie przyczyna niesprawnego ABSu był niski poziom płynu hamulcowego. Podniosłem pływak, który jest czujnikiem poziomu płynu hamulcowego i kontrolka od ręcznego przestała się świecić i jednocześnie po 30 sekundach nie zaświecała się kontrolka od ABSu. Teraz musze tylko uzupełnić płyn hamulcowy i wszystko będzie Ok. Dzięki Mack za pomoc.