Zobacz pełną wersję : huczenie honda civic kombi tył
witam jak w temacie strasznie mi huczy szumi na tyle samochodu podczas jazdy. prawdopodobnie to łożyska ile ich jest czy można je kupić bo słyszałem że trzeba kupić całą pół ośkę. .proszę o podpowiedź
honda Civic 1.5 vtec 115 km
Najprawdopodobniej to łożyska.Mozesz to jeszcze sprawdzić podnieś samochód i pokręć kołem jeśli sa już dosyć mocno zmęczone usłyszysz to od razu;) Wymienia się cała piaste, jeśli nie masz dwóch lewych rąk wymienisz sam raz dwa;)
strasznie mi huczy szumi na tyle samochodu podczas jazdy. prawdopodobnie to łożyska ile ich jest czy można je kupić bo słyszałem że trzeba kupić całą pół ośkę.
Coś chyba źle słyszałeś bo na tyle półośki niema
Są piasty całe do zmiany
bartek_levis
16-12-13, 07:13
jak huczy to pewnie łożysko koła który występuje tylko z całą piasta koła
Znam przypadek, że po wymianie łożysk okazało się że dalej huczy.
Warto sprawdzić opony:)
na tyle półośki niema
Bo to limitowana wersja Civica Aerodeck RWD :P
Najrzadsza z rzadkich :)
bartek_levis
17-12-13, 07:44
czyżby civic aerodeck shuttle ? :)
Jeśli to łożysko w piaście, to jakiej firmy szukać? Na pewno nie da rady wymienić samego łożyska?
Na pewno nie da rady wymienić samego łożyska?
Nie
Jeśli to łożysko w piaście, to jakiej firmy szukać?
kanaco
SKF
FAG
OPTIMAL
NTN
Koyo
Wybór jest a tutaj masz jeden z przykładów na szybko
http://allegro.pl/lozysko-lozyska-kola-piasta-honda-civic-vi-iko-i3792157263.html
Widziałem przypadek huczenia z powodu zeżartej blachy i dziur na wylot. Ale w 90% Przypadków to łożyska.
Orientuje się ktoś może przy jakich przebiegach zaczynają padać? We wcześniejszej Hondzie miałem grubo ponad 200k i spokój, a tu mi poleciały poniżej 200k. Jest jakiś bliżej określony przedział?
Jest jakiś bliżej określony przedział?
Nie ma
Jednym padają wcześniej innym później
Dodam że (nie tylko z własnego) doświadczenia powiem, że szybciej się zużywają podczas jazdy na alusach zwłaszcza z wysokim ET lub z dystansami i/lub dużym obciążeniem.
No i od samego egzemplarza.
A przed decyzją o wymianie, sprawdź na innych oponach, bo często się zdarza że do warsztatu przyjeżdżają ludzie którzy są pewni że to łożyska huczą, a okazuje się że to opony.
koledzy miałem na myśli piastę a napisałem półośkę ,czy trzeba od razy dwie piasty zmieniać :)
A przed decyzją o wymianie, sprawdź na innych oponach, bo często się zdarza że do warsztatu przyjeżdżają ludzie którzy są pewni że to łożyska huczą, a okazuje się że to opony.
Cenna rada tym bardziej ze u mojego ojca właśnie to się potwierdziło
Sprawdziłem łożyska i niby cisza ale nie do końca byłem pewny
Po zmianie kół na zimę cisza jak makiem zasiał
piaste najlepiej NTN, zagadaj do kogos ze znizkami bo normalnie kosztuje
ponad 2 stowki, wymieniasz tylko tą ktora halasuje, pamietaj ze przy zakupie
musisz sie okreslic z rozstawem srub i czy z abs