Zobacz pełn± wersję : Problem z podłog±
Witam po ostatnich oględzinach i zdarciu luĽnej konserwacji zobaczyłem sporo rdzy u siebie w ej9 raczej wszystko do ogarnięcia ale najgorsze jest to miejsce....
https://lh6.googleusercontent.com/-Z6Jm2StbfOs/UquIhZeSS_I/AAAAAAAAAJg/TtcNBgHCd50/w704-h528-no/CAM00257.jpg
Miał kto¶ z czym¶ podobnym nieprzyjemno¶ć ?
Jest to miejsce do spawania ?
Pospawac sie da tylko cos czuje bez demontazu przewodow paliwowych i hamulcowych moze nie byc do czego spawac
W hondach gniły nadkola, podłoga zawsze była zdrowa!
Więc co z twoj± się działo że tutaj pu¶ciła ?
Z ta zawsze zdrowa podloga to sie nie zgodze.
Nie widać żadnych ¶ladów dzwonu... Siedzi nisko i często jest gdzie¶ na mie¶cie szlif podłog± może dlatego..
My¶licie że już to robić czy zostawić sprawę na wiosnę jak będzie sucho ?
Ew wzi±ć j± teraz i dać na podłogę jaki¶ brunox itp żeby zostało do wiosny ?
jak dasz brunox to rdza i tak pod spodem będzie i moze sie dalej rozwijac. Ja bym to ogarnal w jakims suchym garazu jak masz dojscie u jakiegos znajomka
No ja wiem ale chcę tylko to do wiosny podtrzymać jako¶ bo na wiosnę chciałbym to zrobić już konkretnie z piaskowaniem itp
pewnie panie trzeba wyciac dziure i wstawicnowe niestety mialem cos takiego podobno moglo to sie dziac od tego ze tam jakos woda stala
Spodziewam się :D ale wolałbym zadziałać wiosn± :D
Michalll_1991
14-12-13, 17:54
No teraz masz niewiele do zrobienia a po zimie bedzie wiecej , przeciez na to potrzeba kilku godzin takze ja bym robił teraz ;)
Jest więcej do zrobienia to jest tylko 1 fotka :)
Im dłużej będziesz czekał tym tym będzie gorzej i póĽniej więcej roboty
Nie wiem nad czym się tu zastanawiać
Jak aż tak bardzo chcesz czekać to osusz to i daj na to czerwony podkład reaktywny ale i tak gwarancji nikt Ci nieda że niezrobi się dziura do wiosny.
Odkopuje, niedawno robiłem konserwacje podłogi i blacharz zapewniał mnie ze poza 2 łatkami wszystko jest ok ale mam pewne w±tpliwo¶ci gdyż podczas wsiadania czy tez wysiadania po mocnym naci¶nięciu stop± na podłogę słychać takie dziwne chrobotanie. Blacharz mówił ze po prostu mog± tam i¶ć jakie¶ wi±zki elektryczne i one wydaj± takie dĽwięki ale jako¶ nie daje mi to spokoju a nie mam tego jak teraz rozebrać wiadomo zima a ja nie mam garażu. Mógłby kto¶ potwierdzić jego tezę lub wytłumaczyć mi sk±d ten dĽwięk sie bierze? Czy mam się szykować na najgorsze. Dodam ze przy wsiadaniu do ej9 znajomego jego podłoga wydawała podemn± taki sam dĽwięk ( ważę ok 100 kilo i może nie każdemu będzie dane to usłyszeć).
piotreek23
28-12-14, 22:07
Jeste¶ pewien że to podłoga a nie sprężyny/amortyzatory?? albo zwyczajnie fotel ;-)
Naciskałem nieraz specjalnie na podłogę i to ona wydaje takie dĽwięki. Brzmi to dosłownie jakby była ostro pognita ale to dziwne bo od spodu wygl±dała calkiem ok.
piotreek23
29-12-14, 05:53
Możesz spróbować opukać młotkiem na kanale :-) na własne ryzyko :P. Jak nie widać dziury to bym nie panikował..może jaki¶ plastik skrzeczy.
Poczekam do wiosny i to chyba porozbieram wszystko.
Tez robilem konserwacje i typ zapewnial ze podloga zdrowa pozniej sie okazalo ze pod nogami pasazera z tylu jest blacha zgniza 30 na 30 cm
slonik1992
03-01-15, 22:10
Dlatego przed zim±, raczej sol± z dróg warto rozebrać auto do podstaw i zabezpieczyć :)
U mnie zabezpieczone jest dobrze i raczej woda sie nie dostanie, tylko co z tego jak podłoga może być zgnita. Nic, czekam do wiosny i rozbieram. Gorzej nie powinno być.