PDA

Zobacz pełną wersję : Podszybie V gen

Fiffti50
13-12-13, 13:09
Witam mam problem z podszybiem w swoim V genie Coupe podejrzewam ze leje się przez nie woda do środka a uszczelki tam nie ma praktycznie jak mam naprawić to podszybie gdzie szukać takiej uszczelki żeby to ładnie zrobić i zakleić tam gdzie była fabryczna uszczelka pozdrawiam

Proccentt
13-12-13, 13:30
1. Zdjąć podszybie.
2. Uszczelka w ogrodniczym (mi krzykneli 400zł w motoryzacyjnym)
3. Oczyscic resztki starej uszczelki i przykleic w to miejsce nowa. Mi wyszlo 5m.
4. Uwazaj na spinki zeby nie poupierdzielac (w aso 15zł za jedna :D) na allegro 2,50

Fiffti50
14-12-13, 09:37
jaka ta uszczelka gruba ma byc?:)

Proccentt
14-12-13, 10:50
zobacz po odbiciu na plastiku tej co miales. ok 1-1.5cm wysoka na 5mm co by szyba nie pierdykla potem jak docisniesz spinkami. I oczywiscie ta uszczelka ma byc pusta w srodku zeby dosciskajac podszybie zrobilo z niej placek.

Kazik_h9w3
20-12-13, 15:31
Jeżeli masz szyber to proponuje w pierwszej kolejności sprawdzić taka rurke która przez przedni słupek odprowadza wodę z niego a jest ona za puszka bezpiecznikow pod kierownicą i wchodzi przez ścianę grodziowa do komory silnika u mnie też szykowalem się do sylikonowania itp a po prostu okazało się że ta rurka wypadła i po jej włożeniu na miejsce od razu zrobiło sie sucho ;-)