Gentoo
25-03-08, 23:22
Witam!
pojawiły się problemy z moim silniczkiem od paru dni.
Podczas jazdy świeci mi się check engine i samochód ma problemy z wolnymi obrotami, czasami są ok ale zazwyczaj są za niskie.
Kody błędów jakie odczytałem to 12, 16, 18. 54, 61
16tka na pewno pochodzi od odcięcia pompy paliwowej (zabezpieczenie przed kradzieżą)
Poza tym kapie olej od strony rozrządu i już 3 mechaników oglądało i nikt nie wie skąd... nie jest to wał korbowy ani nic pod osłoną rozrządu (sprawdzane).
Problemy pojawiły się po tym jak silnik dostał trochę po dupie, tj długa trasa i przez wyciek oleju i pewnie spalanie oleju, ubyło go dużo.
Pytanie brzmi co teraz zrobić :-)
Mam 2 opcje, nie wiem na ile realna jest pierwsza:
1. mała naprawa jakiejś pierdoły i będzie ok.
2. remoncik silnika (wolę to niż swap bo wiem co mam wtedy)
Jeśli remoncik to gdzie dobrze i w rozsądnej cenie zrobić to w Warszawie.
I jakiego czasu i +- kwoty to wymaga?
I tak sobie myślę że jak już bym zrobił remoncik to skusiłbym się na soft turbo, nie chce dużo powiedzmy 160-170 koni. Częsci myślę, że skompletowałbym samemu, pytanie brzmi gdzie mi to wystroją dobrze i poskładają.
Ważniejsza jest dla mnie kwestia naprawy/remontu silnika.
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]
nikt nie wie co z tym zrobić? :-(
pojawiły się problemy z moim silniczkiem od paru dni.
Podczas jazdy świeci mi się check engine i samochód ma problemy z wolnymi obrotami, czasami są ok ale zazwyczaj są za niskie.
Kody błędów jakie odczytałem to 12, 16, 18. 54, 61
16tka na pewno pochodzi od odcięcia pompy paliwowej (zabezpieczenie przed kradzieżą)
Poza tym kapie olej od strony rozrządu i już 3 mechaników oglądało i nikt nie wie skąd... nie jest to wał korbowy ani nic pod osłoną rozrządu (sprawdzane).
Problemy pojawiły się po tym jak silnik dostał trochę po dupie, tj długa trasa i przez wyciek oleju i pewnie spalanie oleju, ubyło go dużo.
Pytanie brzmi co teraz zrobić :-)
Mam 2 opcje, nie wiem na ile realna jest pierwsza:
1. mała naprawa jakiejś pierdoły i będzie ok.
2. remoncik silnika (wolę to niż swap bo wiem co mam wtedy)
Jeśli remoncik to gdzie dobrze i w rozsądnej cenie zrobić to w Warszawie.
I jakiego czasu i +- kwoty to wymaga?
I tak sobie myślę że jak już bym zrobił remoncik to skusiłbym się na soft turbo, nie chce dużo powiedzmy 160-170 koni. Częsci myślę, że skompletowałbym samemu, pytanie brzmi gdzie mi to wystroją dobrze i poskładają.
Ważniejsza jest dla mnie kwestia naprawy/remontu silnika.
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]
nikt nie wie co z tym zrobić? :-(