Zobacz pełną wersję : Problem po wypadku - auto nie odpala.
Dziendobry to moj pierwszy postw wiec chcialem napisac ze mam na imie Paweł i milo mi ze moge tu pisac;]
A wiec mialem wypadek niedawno moja honda i nie moge jej odpalic teraz. Rozrusznik kreci ale auto nie odpala gadalem o tym z paroma osobami i wszycy mowia ze jest jakies urzadzonko w samochodzie ktore od wstrzasu wywolanego np wypadkiem odlacza pompe paliwa. Niestety nikt nie wie gdzie sie ponownie wlacza ta pompe tzn ponoc gdzies ma byc ukryty jakis guziczek czy cos w tym stylu. Moj samochod to honda civic 96 r 5d hatchback. Jezeli byl podobny temat to przepraszam za zasmiecanie. Szukale go ale nie znalazlem ;/
Dziekuej za pomoc i pozdrawiam
Podobno pod eska w okolicach srodkowej konsoli jest czerwony przycisk wcisnij go, popatrz, poszukaj. I jeszcze jedno: albo 5d albo HB :) pozdrawiam.
A czemu albo 5d albo hatchback? jest jakas roznica nie moze byc piecio drzwiowego hatchbacka;/ jezeli plote glopoty to prosze mnie skrzyczec
A czemu albo 5d albo hatchback? jest jakas roznica nie moze byc piecio drzwiowego hatchbacka;/ jezeli plote glopoty to prosze mnie skrzyczec
Dla Hondy
2 drzwi - coupe
3 drzwi - hatchback
4 drzwi - sedan
5 drzwi - liftback nazywany tutaj po prostu 5D
Pozdrawiam
wezmę kolegę w obronę :) tak się utarło że 5D jest HB a tak naprawdę jest to nadwozie typu liftback. Trochę teorii
Liftback - typ nadwozia samochodu osobowego zbliżone konstrukcyjnie do samochodu typu hatchback, różniące się nieznacznie - bardziej pochyloną szybą i (czasem niewielkim) nawisem nadwozia za tylnym kołem. W obu przypadkach szyba unosi się jako integralny element pokrywy bagażnika. W wielu krajach pojęcie tożsame z hatchback, aczkolwiek mianem hatchback określa się auta klas niższych, często modele miejskie.
Hatchback - (ang. hatch - właz, drzwi; ang. back - tył) typ zamkniętego nadwozia samochodu osobowego, o dużej tylnej pokrywie (klapie) przestrzeni bagażowej stanowiącej trzecie lub piąte drzwi. Jest to nadwozie dwubryłowe. Część bagażowa samochodu jest dostępna z zewnątrz po podniesieniu do góry tylnej klapy schodzącej z linii dachu do bagażnika. Klapa zawiera tylne okno i część tylnej ściany.
Podobnymi do hatchbacka typami nadwozi są: kombi i minivan. Jednak typ hatchback jest stosowany do określania mniejszych samochodów. Auta klas wyższych, wyposażone w pokrywę bagażnika podnoszoną wraz z tylną szybą określa się mianem liftback. Podział pomiędzy hatchbackiem i liftbackiem jest dość umowny i płynny.
:aloha: :aloha:
Civic 5D nie jest samochodem miejskim :box: :box: ;)
Wracajac do tematu:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=505451#505451
Na stronie 2 na dole widac "inertia switch":
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/11-89.pdf