Zobacz pełną wersję : brak podswietlenia zegarow i swiateł postojowych
Mam mały problem ponieważ jakiś czas temu zgasło mi podświetlenie zegarów i sygnał ostrzegajacy o włączonych światłach a ostatnio zorientowalem sie ze nie mam rownież tylnej prawej postojówki jak i przednich dwóch a bezpieczniki sprawdzałem juz 3 krotnie.
Czy te wszystkie swiatła sa ze sobą jakoś powiązane w instalacji elektrycznej?
malem dokladnie te sama sytuacje jakies 2 dni temu, z tym ze sam zrobilem zwarcie. I to wlasnie byl bezpiecznik. Jeden na te wszystkie rzeczy.
Moze pamietasz który dokladnie to był bo bezpieczniki mam całe byc moze z drugiej strony gniazda sie cos odłączyło?
opisany jest jako "Indicator light" itp. Masz narysowany na rospisce, 10A byl. Obok niego jest puste gniazdo[ sam wsadzilme nowy w to miejsce i sie dziwilem czemu dalej nie dziala :bicie: ].
zgadza sie to jest ten ,lecz nie wiem z jakiego powodu pojawiło się zwarcie ponieważ pali bezpieczniki nawet do 20A
u mnie jest to samo znalazlem przepalony jeden czerwony bezpiecznik oznaczony 10
Dzięki już uporałem sie z tym kolega "Chaoz " mi pomógł w tym u mnie bezpiecznik był cały ale nie łączył
pozdro
u mnie bylo to samo :P probka w reke acha nie ma pradu bach bach i zrobione :D dziala wszystko cudnie pieknie
Mozecie koledzy wyjasnic co dokladnie trzeba zrobic ? Bo tez sprawdzalem wszystko i pali bezpiecznik nawet 20A
To ja Panowie mam jeszcze ciekawiej... Otóż mam problem z moim Civic'iem (2004r po FL, HB, 1.7CDTI, 5d) - cały czas przepala mi się bezpiecznik odpowiedzialny za światła pozycyjne tylne, podświetlenie tablicy rejestracyjnej i konsoli centralnej (nie wiem czy za coś jeszcze ten bezpiecznik odpowiada, ale to co wymieniłem udało mi się ustalić). I teraz zaczyna się najciekawsza część - nikt nie może ustalić przyczyny Byłem już w ASO i w dobrym warsztacie. Wszystkie wiązki kabli zostały przejrzane i sprawdzone pod kątem zwarcia itp, tak samo włącznik świateł, wszystkie guziki, przyciski, gniazda i pokrętła, bezpieczniki, przekaźniki, alternator, skrzynki bezpieczników, i sam już nawet nie wiem co jeszcze... Bezpiecznik jak się przepalał, tak się przepala. Czy ktoś miał z czymś podobnym do czynienia? Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze szukać przyczyny? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i porady...
Z góry serdeczne dzięki.