Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dwa pytanka - kontrolka SRS i oświetlenie wewnątrz auta.

Alik
24-03-08, 20:28
1. Po chwilowym odłączeniu akumulatora teraz cały czas świeci mi się kontrolka od poduszek powietrznych, o co chodzi?
2. Przy otwieraniu drzwi normalnie zapala się oświetlenie samochodu (gaśnie po zamknięciu). Mi działa to tylko przy otwieraniu jednych drzwi, pozostałych trzech nie. Zauważyłem, że przy drzwiach są takie układziki (w czarnych plastikach), które załączają obwód. Czy żeby naprawić, to trzeba te układziki wymienić (ile to kosztuje, jak sie fachowo nazywa)?

maxx
24-03-08, 20:43
Nr 2

Te urządząnka służą właśnie do tego ze światło świeci jak się drzwi otworzy. Sprawdź czy ci się nie skorodowały, otwórz drzwi i poruszaj ruchomą częścią (możesz popsiukać czymś ala WD40) jak się nie zapali to odkręć to urządzonko odłącz kabelek i dotknij do masy jak nie świeci to problem jest bardziej skjomplikowany.

Zapewne też nie świeci ci na tablicy kontrolka niedomkniętych drzwi

pozdr maxx

skolopendra
24-03-08, 20:46
Nr 1 :)

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=36162&highlight=srs

MrUkAs
24-03-08, 20:49
Nr 2 to wlasnie tak jak kolega napisal, tez z tym walczylem (i jeszcze walcze). Dwoje drzwi u mnie juz swieca elegancko (po wykreceniu i przeczyszczeniu papierem sciernym) a dwoje (tylne drzwi) jeszcze nie, widac ze mocniej skorodowaly, jak tylko poprawi sie pogoda to bede z tym walczyl, planuje przetrzec papierem sciernym i delikatnie nasmarowac styki wazelina techniczna. Mam alarm i jak mi to nie dziala (te czujniki) to niekiedy jak zamkne drzwi to po jakims czasie swiatelko samoczynnie sie zapali (cos z czujnikiem) co skutkuje u mnie od razu wlaczenie sie alarmu ;)