Zobacz pełną wersję : maska, sprzęgło? -sedan 2005
1.Dzisiaj zauważyłem że maska z przodu delikatnie wychodzi w górę w jednej części (przy szybie), samochód kupiłem 3 miesiące temu i dokładnie spawdzałem miernikiem, czy jest to możliwe ze np. gdześ się opuściło na zawiasach?
2 Sprzęgło skrzypi ale jak poruszam dynamicznie pedałem to przestaje i jest spokój,
3. Samochod jest głośniejszy na wciśniętym sprzęgle ale nie słychać tego w środku tylko na zewnątrz przy otwartej masce,
Mam auto na gwarancji i zastanawiam się czy powinienem się z tym udać do serwisu jak najszybciej czy poczekać na termin przeglądu i uznać to za jakieś pierdoły
Pozdrawiam.
Piotrek
Maskę pewnie zrobią od ręki, a na sprzęgło to nic nie poradzisz pewnie przesmarują, a i tak zacznie skrzypieć, do wymiany jest pompka hydrauliczna, ale i tak za jakiś czas zacznie skrzypieć.
tak jak Pati pisze - nic na to nie poradzisz... to przypadłość wszystkich Hond... ratuj się WD-40 :)
Ciekawe kiedy zauważysz, że fotel się kiwa ;)
marcinw13_2005
25-03-08, 20:09
I ciekawe, kiedy zauważysz Kolego (a właściwie usłyszysz postukiwania w przekładni kierowniczej, tj. na listwie...) ??? :d
No to mnie wystraszyliście, wcześniej miałem HB2002 i myślałem że sedan jest bez wad :) dlatego zmieniłem autko,
marcinw13_2005, to te przestukiwania to przekladnia? Kurde, ja wymienilem juz laczniki stabilizatora i dalej mi cos leciutko postukuje na duzych wybojach, teraz mialem zamiar wymienic koncowki.. Ale to nie moze byc cala przekladnia, tak szybko?
marcinw13_2005
27-03-08, 21:14
Leeo, powiem tak, ja też miałem takie postukiwanie jakby z przedniego zawieszenia, ale okazało się, że to z przekładni kierowniczej. Regulowano mi docisk, smarowano przekładnię w ASO kilkakrotnie, ale to nic nie pomagało. Załapałem się na gwarancyjną wymianę przekładni kierowniczej i ... po 3-ech miesiącach postukiwanie (na kostce brukowej, na nierównościach typu płyty betonowe) powróciło jak koszmar... Jakieś dwa tygodnie temu pojechałem na przesmarowanie przekładni do ASO i ... i pomogło na tydzien czasu. :djablek:
Jakby coś, to dla zainteresowanych daję link do konkretnego tematu odnośnie postukiwania przekładni: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=30632
A chciałem kupić Forda Focusa II... :(