Zobacz pełną wersję : LPG i klapa w bagażniku
Cześć!
Po zainstalowaniu butli klapa podłogi bagażnika w moim Ufo nie domyka się - butla jest niestety za wysoka (toroidalna oczywiście).
Na razie nie mam fotki, ale mam pytanie :) --- jak można to rozwiązać? butli chyba nie da się obniżyć, natomiast nie za bardzo mam pomysły jak wyrównać podłogę w bagażniku.
Ze wszystkiego byłbym zadowolony, tylko ta klapa...
PS. Kiedyś na necie (nie wiem czy nie na tym forum nawet) widziałem instalację butli, gdzie podwozie pod bagażnikiem zostało nieco obniżone. Czy ktoś coś wie o takiej opcji?
Cześć!
Po zainstalowaniu butli klapa podłogi bagażnika w moim Ufo nie domyka się - butla jest niestety za wysoka (toroidalna oczywiście).
Na razie nie mam fotki, ale mam pytanie :) --- jak można to rozwiązać? butli chyba nie da się obniżyć, natomiast nie za bardzo mam pomysły jak wyrównać podłogę w bagażniku.
Ze wszystkiego byłbym zadowolony, tylko ta klapa...
PS. Kiedyś na necie (nie wiem czy nie na tym forum nawet) widziałem instalację butli, gdzie podwozie pod bagażnikiem zostało nieco obniżone. Czy ktoś coś wie o takiej opcji?
Kiedy jak miałem inne auto z gazem to wyrównałem to styropianem. Dobrałem mniej więcej grubość i było ok. Fakt bagażnik zrobił sie troszkę płytszy ale powierzchnia była równa.
Pozdr.
Rozumiem, że jakimś twardym styropianem i na to położyłeś jakiś materiał? Budowlany styropian (a taki pierwszy przychodzi na myśl) kruszy się niesamowicie.
Masz zamontowaną za dużą butle (co nie oznacza wady)
Wersje styropianu są różne, Ty mówisz o tym którym się ociepla ściany budynku, a są wersje które mają zastosowanie np do podłogi. Jest twardy i nawet jak na nim staniesz czy klekniesz to nie zmieni swojego kształtu.
Moze byc styropian albo jakas twarda pianka, na to sklejka obita podobna wykladzina jak ori przez tapicera albo samodzielnie jak umiesz. Calosc zlozona do kupy bedzie latwa w wyciaganiu/wkladaniu i stosunkowo lekka.
Pytaj o styropian o oznaczeniu fs20 na podłogę
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
jesli nie dawno zakladali Ci gaz,to moze warto sprobowac pojechac do nich i zapytac jak ja mam ta klape zamknac? wlozcie mi taka butle zeby sie zamykala. pewnie powiedza nizsza bedzie drozsza ale moze warto dolozyc i miec wiekszy kufer bez patentow ze styropianem,kombinacjami z tapicerka itd
Zamontujcie sobie jeszcze płytę z czterema palnikami i piekarnik. :p
Zamontujcie sobie jeszcze płytę z czterema palnikami i piekarnik. :p
Hehe. Pimp my ride - grill frenzy edition?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Lepsze LPG edition niż no money (płać i płacz) edition
jesli nie dawno zakladali Ci gaz,to moze warto sprobowac pojechac do nich i zapytac jak ja mam ta klape zamknac? wlozcie mi taka butle zeby sie zamykala. pewnie powiedza nizsza bedzie drozsza ale moze warto dolozyc i miec wiekszy kufer bez patentow ze styropianem,kombinacjami z tapicerka itd
Macher powiedział, że mniejsza butla ma taka samą wysokość. A zamontowana to 39L. Też mi doradzał styropian i płytę oklejoną przez tapicera, tylko wszystko "po ptokach". Nie powiem, byłem trochę zniesmaczony niespodzianką... W sumie dlaczego mam jeszcze ciągać się po tapicerach i dodatkowo płacić? Sam nie mam czasu na użeranie się ze zdejmowaniem klapy, zwłaszcza, że auto mam pod chmurką, a plastiki na zimno łatwo pękną. Więc zaofiarował się, że klapę zdemontuje po pierwszym tysiącu km. Trochę do dupy to wyszło.
Aha, i dziękuję za radosne posty.,
PS. Hayabusa - jaką Ty masz butlę? Czy klapa dobrze się domyka, czy też kombinowałeś?
klapa się normalnie domyka. Pojemność butli to 33l (zatankować mogę ok 27l.) Już na forum stawiałem fotki
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?40317-LPG-w-Civic-VIII-gen/page18
Spokojnie klapę domykam.
Ja mam butle 38,5 i też miałem minimalnie uskok. Zniwelowałem to montując z dwóch stron takie plastiko-blaszki dociskające. Jak masz nierówno to dobrym patentem będzie włożenie plastikowej maty bagażnika.
Ja mam butle 38,5 i też miałem minimalnie uskok. Zniwelowałem to montując z dwóch stron takie plastiko-blaszki dociskające. Jak masz nierówno to dobrym patentem będzie włożenie plastikowej maty bagażnika.
O właśnie, mata!
mam taka mate,dobra sprawa czy sie ma gaz czy nie,kufra nie trzeba prawie sprzatac :D czasem tylko wyjme ja trzepne na podworku