PDA

Zobacz pełną wersję : aparat D15b vs.D16z6

sunnboy
06-12-13, 10:29
taka sytuacja--padl mi aparat w d15b i teoretycznie ten od d16z6 powinien podpasic ale....no wlasnie ten moj ma wyjscia na dwie wtyczki a ten od d16z6 na jedna..patrzac jednak na ilosc kabelkow ich kolor wszystko sie zgadza w obu aparatach tyle ,ze jakgdyby w D15b zostaly one rozlozone na dwie wtyczki(kostki)...czy mozliwe jest ,ze wystarczy podmienic kable(kostki) ze starego aparatu to tego nowego(z bebechami) i powinno byc OK....kiedys juz tez mi padl aparat tez zmienialem i nie pamietam czy ten kupiony tez mial wyjscie na 1 wtyczke i tez byla zmieniana czy byly rozne wersje aparatow do d16z6

Sheiva
06-12-13, 12:22
Wystarczy podmienić wtyczki nie myląc przewodów oczywiście. I jeśli uszy mocowań wypadają w takim samym miejscu, to wszystko.
Tylko po co chcesz przekładać bebechy od tego niesprawnego z B do Z6 ? Co padło w B, że koniecznie chcesz inny korpus - łożysko ?

sunnboy
06-12-13, 12:50
zle napisalem moze,chcialbym podmienic wlasnie te przewody do tego z Z6 bo inaczej bym podmienil caly aparat i tyle , wlasnie mnie te kostki zmylily...patrzac teraz na allegro na ten td-42u wszystkie maja wlasnie po 2 wyjscia a nie jedno jak ten moj kupiony na forum...gdzie jest dokladnie napisane na paracie jaki to wlasnie typ jest?moze sprzedajacy sie pomylil?choc aparat pochodzi z rozbiorki wlasnie z sedana d16z6...uszy,kable na pierwszy rzut oka -wszystko sie zgadza...zobaczymy,mam podejsc do mechanika okolo 2 bo mial go obejrzec ale chccialem zasiegnac opinii u Was jeszcze...pzdr i thx...

Sheiva
06-12-13, 12:59
Generalnie jedna wtyczka występuje w OBD2, Z6 jak wiadomo do tej partii nie należy, tym bardziej jeśli pochodzi z Sedana V gena. Dlatego odrobinę zastanawiające to jest. Oznaczenie aparatu masz na jednym z mocowań delikatnie nabite. Jeśli z Z6, to powinno być właśnie TD-42U.

sunnboy
06-12-13, 13:08
no wiec wlasnie,dobra podejde i zobaczymy co wyjdzie ale jak bede mial kupowac nowy aparat to sie delikatnie wkurze :(

motomaniak1988
06-12-13, 14:09
Jeśli aparat ma jedną wtyczke to jest obd2 możliwe ze było to wyjęte z d16y8 np bo tam jest obd2 z tego co się orientuje :-D

a co padło w twoim aparacie bo jeśli np cewka to wystarczy ją przełożyć z tego aparatu który kupiłeś i po problemie ;p