Zobacz pełną wersję : klapnięty lewy tył, civic 5gen
siema!!! jak ktos ma tak samo to niech sie podzieli :-)
i na zwyklych sprezynach i na h&r (-30mm) mam lewy tyl nizej niz cala reszta. okolo 1-2cm koleszka mial cifa coupe 5gen i mial tak samo. inny ma delsola i ch..j to samo ma. w tyl nie bylo auto walone. ktos mowi ze to wada konstrukcyjna.
na poczatku myslalem ze to sprezyna albo amortyzator ale w sumie sam juz nei wiem. sprezyny zmienilem a na dniach amory tez. zobacze ale spodziewam sie ze bedzie to samo.
ma ktos cos takiego?
pozdroo
wieshaq
zazwyczaj to przód lewy siedział niżej, a nie tył
ja nic takiego nie mam, napewno to nie jest żadna wada konstrukcyjna
a jak jest bak umieszczony centralnie czy blizej lewej??
to by wyjasniało sprawe - poprostu musisz mniej tankowac i bedzie ok :D
nie no jest ok :-) bak po srodku. jest tez gazownia ale tez po srodku
dostalem jeszcze info na priv ze tez tak ma koles w 6gen.
przod tak ale tyl???
no to juz mam 2 z klapnietym tylem i to w najblizszym otoczeniu
ja z koli o przodzie nie slyszalem
ps: mi czasem z przodu klapnie ale to juz osobista sprawa hehehe.
to może w waszej okolicy mieszka jakiś pasztet, co go wszyscy wożą z tyłu z lewej strony i bardziej klapło :D
dziwne macie te przypadłości
mam sedana i siedzi lewy tył :twisted: chce w najbliższym czasie wymienić z tyłu sprężyny - seria 8)
no i potwierdza sie!!!! o co tu chodzi??
Wczoraj oglądałam mocowanie amortyzatora w wachaczu i okazało sie że tulej w wachaczu dostaje od tego amorka nieźle w dup....tyłek. Da sie zauwazyć że śruba nie jest centralnie w środku tulei więc kilka milimetrów juz sie znalazło:P. Wymienie w ciagu najblizszego tygodnia tą tulej i jesli temat bedzie aktualny dam znaka czy dalej z tyłu padaka :wink:
To ja mam pokrewne spostrzeżenie: u mnie raz siedzi niżej lewy przód, raz nie (czytaj - jest normalnie). I co teraz? :D
stawiajcie na równym parkingu :grin:
Skydiverek
07-09-05, 23:03
u mnie jest rowno i raczej ciezszy powinien byc prawy tyl a nie lewy....a odwrotnie jest z przodem
zobaczcie tu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=6404
nie orientuje ktos sie ile moze kosztowac wymiana wszystkich tulejek iinnych elementow "gumowych"tego typu w tylnim zawieszeniu civa 6? wymiana znaczy koszt uslugi + koszt czesci
odbiegamy od tematu. mozna pszukac w archiwum albo dac nowy temat
Ja niedawno zmieniałem spręzyny i jest równo na starych trochę siedział tył ale pewnie przez gazownie ale też było równo :)