Zobacz pełną wersję : zestaw regeneracyjny turbiny
zastanawiam się nad zakupem takowego zestawu do garetta t3 zawierającego uszczelki i łożyska jako że moja ma spore luzy :/ czy ma to sens i dam rade sam to powymieniac czy może do rozkładania i składania turbinki są potrzebne jakieś specialne narzędzia? moze ma ktoś doświadczenie czy np jak wytarły się łożysko to i wałek jest wytarty czy noze jest on sporo twardszy? mam chęć ją rozkręcić i to obadać tylko czy nic nie zepsuje?? ;)
Oddaj turbine do profesjonalnego zakładu, który ma sprzęt do wyważania. Turbina wbrew pozorom to dość precyzyjny mechanizm. Wirnik przy tych prędkościach obrotowych i złym wyważeniu nie pociągnie długo o ile wogóle. Słyszałem że ream polska daje radę, głównie na SR.Pl można się spotkać z takimi opiniami. http://www.reampoland.pl/
moze byc motoremo...
turbina to nie wymiana klocków hamulcowych..
zadne regenerowane turbo nie bedzie dzialac tak samo dobrze/dlugo jak nowe. takie sa fakty. sam zdecyduj czy warto regenerowac (koszt jest dosc duzy), czy moze lepiej dozbierac i kupic nowa.
Jeśli chodzi o wymiane samych tulejek i uszczelniaczy to jeśli ktoś ma jakieś pojęcie to może zrobić to samemu!!!ośka z wirnikiem od strony gorącej jest osobno wyważana a sam wirnik od strony zimnej osobno!ma to sens tylko wtedy jeżeli ośka nie jest widocznie zużyta oraz łopatki wirnika są w stanie nie naruszonym:)troszke przy tym pracowalem wiec można powiedzieć że jestem w temacie:)jakieś pytania to walić na pw