Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z Hamulcami pilnie prosze o pomoc.

Pablo24l
05-12-13, 11:15
witam
Posiadam Honde Civic VI 1999 rok .1.4
Mam bardzo nietypowy problem poniewaz brakuje hamulcow walcze z tym od okolo 2 tygodni nikt nie moze sobie z tym poradzic
Stalo sie po tym jak zostal spuszczony stary płyn hamulcowy ale niestety pociekla pompa hamulcowa dlatego zostala wymieniona na Nowa lecz to nie pomoglo
Zostaly wymienione 4 zaciski,przewody tył oryginalne,podmieniane inne pompy,podmieniane serwa,ominiety ABS lecz dalej na niedopalonym jest sztywny a po odpaleniu wpada do podlogi
Odpowietrzane bylo szczerze mowiac na rozne juz sposoby okolo 20 razy i dalej to samo.Jezdzone na tym(delikatnie hamuje)ale sciaga tak jaby bylo zapowietrzone lewe przedni i prawy tyl-wyglada na to ze jedna sekcja w pompie moze dalej miec ciut powietrza
Mam pytanie jak profesjonalnie dokladnie odpowietrza sie te Hondy??lub cos innego co pomoze??
Odpowietrzalem na skos,najdalej od pompy,na odpalonym,zgaszonym itp itp.
Bardzo bede wdzieczny jak ktos doradzi co sie dzieje ze dalej brak hamulcow
pozdrawiam serdecznie

Szczur[R]
05-12-13, 12:07
straszny chaos w Twoim poście, poukładaj chronologicznie co robiłeś i od czego się to wszystko zaczęło.

Ogólnie to jeśli masz układ z ABS, po spuszczeniu całego płynu może nie dać się odpowietrzyć bez wizyty w warsztacie. Manual serwisowy przewiduje odpowietrzanie pod ciśnieniem, specjalnym urządzeniem.
W kwestii ściągania, to możesz mieć uszkodzony reduktor siły hamowania, lub niedrożny któryś z przewodów. Równie dobrze zapieczony zacisk. Ciężko powiedzieć na odległość coś więcej.

probestic
05-12-13, 12:23
Odpowietrzane bylo szczerze mowiac na rozne juz sposoby okolo 20 razy i dalej to samo.

A w tych sposobach brałeś pod uwagę odpowietrzanie na zapalonym silniku ?

Pablo24l
05-12-13, 12:36
Odpowietrzalem na odpalonym silniku nawet i na samym zaplonie :) .Wlasnie myslalem o tym odpowietrzaniu pod cisnieniem tego jeszcze nie robiłem tylko gdzie takie cos bede mogł wykonać.

Szczur[R]
05-12-13, 12:38
Odpowietrzalem na odpalonym silniku nawet i na samym zaplonie :) .Wlasnie myslalem o tym odpowietrzaniu pod cisnieniem tego jeszcze nie robiłem tylko gdzie takie cos bede mogł wykonać.
w ASO, na stacji obsługi z logiem Lucas itp.

Karpiczek
05-12-13, 18:04
Jeśli masz ABS lepiej zrobić to ciśnieniowo. Można robić metodą tradycyjną i tak się zazwyczaj robi jeśli chcesz przyoszczędzić. Jednak w Twoim wypadku mogło dojść do zapowietrzenia pompy ABS a jej nie odpowietrzysz w tradycyjny sposób.