Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podłączenie kierunków w centralce problem

Genax
04-12-13, 22:00
Kupiłem na allegro centralke z 2 siłownikami i 1 pilotem. Wszystko pięknie działa ale zastanawiam się nad kierunkami. Otóż z tyłu pudełka jest schemat i z centralki wychodzą 2 kabelki (brązowy i biały) ale nie są one w ogóle opisane. Chciałem sprawdzić miernikiem czy jest tam napięcie i jak już dotknąłem miernikiem kabelka to siłowniki obydwa w aucie się zamknęły i to samo było jak sprawdzałem biały kabelek. Czy te kabelki są od kierunków? sprawdziłem jeden podłączając pod kierunki ale nic nie migało. Na aukcji napisane jest, że jest możliwość podłączenia pod kierunki ale koleś w ogóle nie odpisuje.

Schemat:
http://imageshack.us/a/img209/2689/8p46.jpg

Chipsy2
05-12-13, 16:39
na moje oko nie ma tu przewodu do sterowania kierunkowskazami, ale mogę się mylić na moje oko przewody brązowy i biały mogą służyć do sterowania z zewnętrznego źródła tą centralką wszystko zależy co pojawia się na tych przewodach w momencie zamykania/otwierania
i zastanawiające jest to dlaczego masz jednego pilota i i niby z jakiego powodu po dotknięciu miernikiem do tych przewodów centralka reagowała jakbyś go miał włączonego w funkcję amperomierza

Robkoo
05-12-13, 17:52
U mnie w centralce ze stiga kierunki były na przewodzie żółtym, podłączyłem pod awaryjne z diodami prostowniczymi i śmiga

Genax
07-12-13, 00:30
Robkoo nie wniosłeś nic przydatnego do tematu. Można podłączyć kierunki jakoś inaczej? podłączając się pod siłowniki?

Robkoo
07-12-13, 11:58
Albo wpinasz się pod kostkę z awaryjnych, albo w kierunki po obu stronach, inaczej chyba nie da rady. Jakiej firmy masz tą centralkę ?

Genax
08-12-13, 19:37
Wszystko w 1 poście jest opisane... Z centralki wychodzi biały i brązowy kabel lecz na schemacie nie są opisane, a podłączenie ich pod kierunki nie powoduje działa kierunków przy otwarciu auta.

Chipsy2
08-12-13, 20:39
dla mnie ta centralka jest co najmniej dziwna chociażby dlatego że koleś dał jednego pilota daj link do aukcji zobaczymy co tam koleś za brednie wypisuje

Genax
09-12-13, 11:55
Ja kupiłem ubogą centralkę dlatego 1 pilot. http://allegro.pl/centralny-zamek-2-drzwi-pilot-2-mastery-prezent-i3692327022.html