Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Akumlator padł

Wrel
23-03-08, 16:31
Mój problem jest następujący....Przy montażu radia zaproponowano mi czy chce aby grało "bez kluczyka".Wszysto było ok dopuki robiłem trase ale po tygodniu stania w garażu okazało sie ze akumlator jest całkowicie rozładowany.
Poszukałem w wyszukiwarce i okazało sie że jeden z kolegów tez miał taki problem.
Bo prawdopodobnie jest zwiekszony pobór prądu.Moje pytanie brzmi czy wyjmujac panel z radia wyłącze go ze stanu czuwania a co za tym pujdzie zmniejszy sie pobór pradu.Pytam bo montaz radia a dokładnie pochowanie jego kostek w kieszeni było czyms strasznym:) i wolał bym tego drugi raz niepowtarzac :P

Pozdrawiam wszystkich

skolopendra
23-03-08, 16:51
a co za tym pujdzie zmniejszy sie pobór pradu.

myslę ze prąd się nie zmieni
albo dorób wyłacznik ,lub przepnij zasilanie z pod stacyjki

Wrel
23-03-08, 17:46
thx, to w takim razie przepne to pod stacyjke.
Pozdrawiam

Chemiczny
24-03-08, 21:46
Mój problem jest następujący....Przy montażu radia zaproponowano mi czy chce aby grało "bez kluczyka".Wszysto było ok dopuki robiłem trase ale po tygodniu stania w garażu okazało sie ze akumlator jest całkowicie rozładowany.
Poszukałem w wyszukiwarce i okazało sie że jeden z kolegów tez miał taki problem.
Bo prawdopodobnie jest zwiekszony pobór prądu.Moje pytanie brzmi czy wyjmujac panel z radia wyłącze go ze stanu czuwania a co za tym pujdzie zmniejszy sie pobór pradu.Pytam bo montaz radia a dokładnie pochowanie jego kostek w kieszeni było czyms strasznym:) i wolał bym tego drugi raz niepowtarzac :P

Pozdrawiam wszystkich

hehe mówisz pewnie o moim wątku.
Co do zabawy ze złączkami to ja swoje wyciągałem 20 min a chowałem 30 :) Bo mam do wiązki przejściówkę na ISO i z ISO wejście na radio i jest tego troszkę.
Mi brało bez założonego panela. Więc nie ma różnicy. Zrób tak jak ja :)
Ciężko się tylko przyzwyczaić do wyłączania przed wyjęciem kluczyka.
Poza tym Aku odetchnął
Maciek
PS> Polecam
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=44642

Wrel
25-03-08, 22:18
Thx Chemiczny, widze ze miałes ten sam problem co ja.....Nic tylko przepiac to pod stacyjke ;)
Pozdrawiam

slawek03
16-04-08, 22:46
Ciężko się tylko przyzwyczaić do wyłączania przed wyjęciem kluczyka.
Tylko wtrącę.

Przy prawidłowym podpięciu (żółty - aku, czerwony (ACC) - stacyjka) nie jest koniecznym wyłączanie radia przed zdjęciem panela. Robi to kluczyk w stacyjce.

Pozdrawiam.