PDA

Zobacz pełną wersję : [1.5 93'] szarpie kierownica po wymianie klockow

Blondyn988
23-03-08, 14:32
Witam mam taki problem ,kiedys szarpalo mi kierownica podczas chamowania,wiec dalem tarcze do przetoczenia i kupilem nowe klocki(chyba lipne bo komplet 50zl)!!!I teraz juz podczas chamowania mi nieszarpie,za to podczas jazdy kierownica drży(powyzej 100km/h robi sie to naprawde dokuczliwe) a chamulce piszcza podczas chamowania a zrobilem na nich juz ok 2tys km. Teraz w miescie jesli jest mozliwosc staram sie chamowac biegami, bo te piszczenie jest wk..... :djablek:

bolas
23-03-08, 14:42
to że ci piszczą to wina klocków są po prostu do du*** a że ci drga kiera powyżej jakiejś tam prędkości to trzeba sprawdzić caly układ kierowniczy podejrzewam że gdzieś na nim są luzy

Blondyn988
23-03-08, 14:49
a moge teraz same tylko klocki kupic nowe i wmiare dobre??czy odrazu tercze tez??

grafix
23-03-08, 15:20
kolego na bezpieczeństwie nie oszczędzaj ...

bolas
23-03-08, 18:12
a moge teraz same tylko klocki kupic nowe i wmiare dobre??czy odrazu tercze tez??

musisz wiedzieć jaka może być minimalna grubość tarcz, jeżeli twoje tarcze zbliżają sie do tej min. grubości to niestety tarcze też masz do wymiany

cbool67
25-03-08, 09:42
sprawdz tarcze i kup lepsze klocki. Mozesz kupic same klocki, co do luzow to sprawdz wywazenie felg, luzy na sworzniach no i te hamulce.

eNCe
25-03-08, 09:50
sprawdź zacisk hamulcowy... ja miałem w peugeocie ten problem! ale w francuzach to podobno normalka :)

możliwe też że to przez łożysko?

dużo jest przyczyn :)

powodzenia...