Zobacz pełną wersję : Lampy
Koledzy jaki producent jest seryjnych lamp przednich do 6gen rok 96?
Jaki polecacie zamiennik ?
Valeo, Depo ?
Ma ktoś jakieś doświadczenie ?
depo to najtańsza chińszczyzna, te lampy nie świecą tylko sie jarzą!
jeśli szukasz zamiennika Valeo może być, na pewno są wysokiej jakości i będą dobrze świecić no ale nie jest to już oryginał...
Ma ktoś jeszcze jakieś rady ?
Może inne zamienniki ktoś zna ?
Chętnie założyłbym oryginał Hondy, ale ciężko znaleźć w dobrym stanie.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=47563
Dlaczego sprzedajesz soczewy?
Wracam do serii, chce zrobić typowego JDM'a.
Choć przyznam, ze na soczewkach ladnie wyglada.
Oryginały to chyba były STANLEY
W 6gen były dwa rodzaje lamp OEM jedne to Stanley i takie montowane były w coupe. Drugie to Valeo i te były w każdym 3d. W sedanach z tego co wiem były i te i te.
Lampy Stanley i Valeo różnią się silniczkami od regulacji lamp. Nie pasują przemiennie. W Valeo silniczek jest wciskany a jego trzpień jest plastikowy zakończony kulką. I te silniczki pasują do 99% lamp z zamienników typu Depo itp.
Natomiast w Stanleyu trzpień jest jakby to powiedzieć wkręcany w plastik przymocowany do odbłyśnika. I silniczek ten pasuje tylko do lamp Stanleya.
Dzięki kolego.
Właśnie mam silniczki od Depo.
Wiec chyba kupie lampy Valeo + te stare silniki i będzie najlepsze rozwiązanie.
Mam nadzieje ze nie zrobią się po roku żółte albo zacznie odchodzić w środku farba.
Jeszcze pytanko. Czy jest w ogóle szansa kupić lampy Valeo jako zamiennik, a nie ze znakiem Hondy, czyli dla niej produkowanych. ?
Z tego co wiem to nie ma takiej szansy.
Jedyne Valeo jakie kupisz to sygnowane znakiem Hondy.
Jesli chcesz używki, żeby pasowały silniczki to tylko OEM Valeo a jeśli nowe zamienniki to ja bym wybrał Depo. Miałem je przez około miesiąc i byłem zadowolony a sprzedałem dlatego, że kupiłem OEM Stanleye.
Ziomek któremu je sprzedałem do tej pory na nich jeździ i jest bardzo zadowolony.
Piotrek_87
08-10-10, 09:50
Witam.
Mam pytanie odnośnie przeróbki lamp na a'la type-r. Czy odbłyśnik w lampach DEPO (poliftowe do VI gen. HB) da radę tylko wytrzeć i uzyskać czarną powierzchnię tak jak jest napisane w artykule w dziale "Tuning&Technika-Zewnętrzne" ? Czy trzeba malować?
augustflacha
08-10-10, 12:58
W 6gen były dwa rodzaje lamp OEM jedne to Stanley i takie montowane były w coupe. Drugie to Valeo i te były w każdym 3d. W sedanach z tego co wiem były i te i te.
a ja mam w 3d stanleya:pjakiś dziwny jestem????:D i wszystkie żaróweczki stanleya....pzdr
Witam.
Mam pytanie odnośnie przeróbki lamp na a'la type-r. Czy odbłyśnik w lampach DEPO (poliftowe do VI gen. HB) da radę tylko wytrzeć i uzyskać czarną powierzchnię tak jak jest napisane w artykule w dziale "Tuning&Technika-Zewnętrzne" ? Czy trzeba malować?
Zawsze trzeba malować.
Tylko uważaj przy wyjmowaniu tego odbłyśnika co musisz malować. To nie jest takie proste. Jest on na wcisk. Ja przy wyjmowaniu ułamałem kawałek klosza i teraz czasem paruje. Ale efekt jest dobry. Zapraszam http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?83817-Civic-D15Z6-HB-00-r.-by-miki822&highlight=miki822 u mnie tak to wygląda. Niektórzy nie malują tych odbłyśników kierunkowskazu, ale mi się nie chciało z tym bawić i poleciałem po całości.
Na jaki wcisk o czym Ty piszesz ?
W OEM Valeo jest przykręcany w trzech miejscach wkrętami na torxa a OEM Stanletach w tych samych trzech miejscach wkręty na zwykłego krzyżaka :)
No ja odkręciłem te 3 śrubeczki małym torxem ale potem nie chciało wyjść bez problemu, musiałem na siłę ale nie wiem może coś źle robiłem :confused:
Bo po odkręceniu nie wychodzi na wprost tylko pod kątem w jedną stronę :)