Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Demontaż wachacza wzdłuznego

reaktor
02-12-13, 00:42
chciałem zdjąc wachacz z dużymi cukierkami i natrafiłem na taki problem

odkręciłem linkę ręcznego od zacisku i wszystkie uchwyty i tu jest problem ten jeden adapter /uchwyt który jest przykręcany do zacisku tylnego

nie przejdzie przez otwór w wahaczu

jest tam taka blaszka która sugeruje że ten adapter powinnien zejść po scignieciu tej blaszki /zdjąłem blaszke

ale nie widać w którym miejscy to sie powinno rozłączać i nie jestem w ogóle pewny jak to powinno być bo jest mocno skorodowane

jakieś pomysły ?

luchuma
02-12-13, 01:27
tarcze czy bebny ?

reaktor
02-12-13, 01:31
tarcze czy bebny ?

tarcze

Camellia Racing
02-12-13, 01:38
Albo utnij linkę czego raczej nie chcesz albo odkręć w kabinie od ręcznego i wyciągnij wahacz z linką.
Linki do kabiny wchodzą na gumie więc spokojnie to wyciągniesz przez otwór.

http://camelliaracing.com/Garage/Photography/EJ1/bs009.jpg (http://camelliaracing.com/Garage/Photography/EJ1/OEM/bs009.jpg)
Na szybko nie mam innego zdjęcia poglądowego ale widać tą "blaszkę"

reaktor
02-12-13, 02:15
Albo utnij linkę czego raczej nie chcesz albo odkręć w kabinie od ręcznego i wyciągnij wahacz z linką.
bez sensu

juz łatwiej nawiercić troche ten wahacz niz targać przewody tam i z powrotem

Gorliś
02-12-13, 07:41
To jest bardzo ciasno spasowane, dlatego nie widzisz przejscia miedzy uchwytem a linka/pancerzem. Po wyjeciu blaszki linka powinna dac sie wyciagnac w strone przodu auta.
Jesli nie to polej wd-40 i sproboj mlotkiem wybic.

Sheiva
02-12-13, 11:22
bez sensu

Nie bezsensu, tylko najlepsza opcja, jeśli nie chce zejść z uchwytu, a bardzo rzadko chce. Wiercenie wahacza podchodzi pod drut, poza tym ile trzeba by rozwiercić to miejsce, bo wydaje mi się, że dużo.

motomaniak1988
02-12-13, 13:56
Musi iść żadne wiercenie czy inne głupoty opukać młotkiem delikatnie ten uchwyt ,pancerz linki i nie ma opcji żeby nie poszło

reaktor
02-12-13, 17:45
Musi iść żadne wiercenie czy inne głupoty opukać młotkiem delikatnie ten uchwyt ,pancerz linki i nie ma opcji żeby nie poszło

poszło

akurat pechowo zacząłem od strony gdzie było strasznie ciężko nawet po rozruszaniu

z drugiej już poszło gładko