PDA

Zobacz pełną wersję : RADIO

goonz
22-03-08, 22:12
WITAM mam taki problem podłączam radio gdy przekręcę kluczyk gra a gdy przekręcę z powrotem przestaje kostkę mam zmostkowaną wiec powinno działać wiec pytanie brzmi czy musze ciągnąć kable z akumulatora czy jest jakiś inny problem moja honda to EG 3

Infi
23-03-08, 09:06
a na ktorej pozycji ci gra 1 czy 2 i jak chcesz aby gral zupelnie bez kluczyla czy na kluczyku w pozycji 1

karpik85
23-03-08, 09:18
Masz pewnie zmostkowane ale nie te przewody które trzeba. Prawdopodobnie zmostkowałeś te które mają napięcie po stacyjce, a nie te, które mają stałe z akumulatora. Sprawdź to. Oczywiście pewnie wiesz, ze mostkowanie tych przewodów może się skończyć wykończeniem akumulatora, jeśli marne radio pobiera prąd po wyłączeniu ?

goonz
23-03-08, 18:49
mostkowałem czerwony z żółtym a mam tylko jedną wiązke z pszewodami doprowadzoną i to sa pewnie od stacyjki :/ ---<a dokładnie mam radio co wystarczy przepiąć końcówek :) >--- a na 1 pytania chciałbym żeby grało jak niema kluczyka

Cubus
24-03-08, 12:25
Sprawdź miernikiem czy masz napięcie cały czas po wyłączeniu kluczyka. Sprawdź też czy masz zwarte odpowiednie przewody (ACC + Bat.). Na bat napięcie powinno być cały czas, na ACC tylko po kluczyku.

goonz
24-03-08, 12:31
Właśnie wróciłem z auta na kostce doprowadzającej prąd do radia jest tylko napięcie kiedy przekręcę kluczyk a tak niema dziwne myślę ze najszybszym sposobem będzie poprowadzić przewód z akumulatora

a jeszcze jedno jak sprawdzić czy antena działa bo sie nie wysuwa mi :(

karpik85
24-03-08, 13:30
Jak to sie nie wysuwa ? Ona nie jest elektryczna ;) normalnie ciągniesz i musi wyjść.