Zobacz pełną wersję : problem z kolektorem ssącym 1.4 z silnika d14a3
paczkins666
01-12-13, 17:44
Mam problem z podłaczeniem kolektora ssącego z silnika d14a3 do silnika d14a2.Zostaje mi jeden przewód którym płynie płyn chłodniczy i nie mam gdzie go podłączyć.Czy on wogóle jest potrzebny. Bardzo proszę o pomoc bo nie moge uruchomić auta.
kristico86
01-12-13, 17:45
zaślep dziada :)
paczkins666
01-12-13, 17:51
poważnie czy zart??:D i czy wogule wiesz o co mi chodzi i czy spotkałeś sie z takim przypadkiem:D:D
A ten przewod nie dochodzi pod przepustnice? Zaworu fitv? Wymieniales kolektor wraz z przepustnica? Czemu wymieniales?
paczkins666
01-12-13, 21:41
Opowiem tak po krótce moja historie:D Padł mi silnik w mojej hondzie d14a3 i kupiłem silnik d14a2.Kupiłem sam słupek.Wszystkie rzeczy poprzekrecałem z d14a3 wraz z kolektorem ssącym.i na koniec naszej pracy okazało sie ze został nam jeden przewód do podłączenia dla którego nie umiemy znależć miejsca.Wiec pytanie jest takie czy ten przewód musze gdzieś wpiać czy może moge go jakoś zaślepić.A może musze kupić ssak od d14a2 lub jakiś z d15....Wiem ze wcześniej na bloku był założony od d15... CZy to ma jakieś znaczenie?Dodam jeszcze ze wlewajać płyn do chłodnicy zaczoł on lecieć z tego przewodu.
Z góry dziekuję za pomoc.
Gruba metalowa rura ktora odzie do termostatu w poprzek bloku z tylu silnika pod kolektorem bedzie miala 1 kruciec mniej pewnie.
Wyruchalem sie tak samo przy swapie silnika d15 na d16
Zobacz czy przypadkiem w slupku ktory wyjales ta rura nie ma 1go krucca wiecej.
Albo jestes slepy albo to bedzie to :P
Kolektor z d14a2 jest jednym z lepszych seryjnych kolektorow do d-serii.
Moze ten temat troche pomoze:http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?122267-Wymiana-kolektora-ss%B1cego-z-D14A3-na-D15B7