PDA

Zobacz pełną wersję : Prpblem z samodiagnostyką d14a8

mjpski
30-11-13, 17:08
Witam Panów,
Zostałem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 5d liftback z silnikiem d14a8. W pojeździe pali się kontrolka check engine. Jednak niestety po zwarciu 2-pinowego gniazda pod schowkiem po stronie pasażera i przekręceniu kluczyka kontrolka gaśnie, po wyjęciu zworki pojawia się znów. Czy mają Panowie jakieś pomysły co może być przyczyną/ jak przywrócić stan właściwy?
Pozdrawiam,
Maciej

Marecki
30-11-13, 21:41
Odłącz na kilka minut aku, lub wyjmij bezpiecznik p.t. backup a potem włóż go z powrotem. może podziała.

Seba27
01-12-13, 23:51
Podepne sie

mam to samo - i do dzis nie wiem co i jak a probowalem wszystkiego :/ - auto chyba wyladuje w elektrowarsztacie

Czy to przypadkiem taka sytuacja nie oznacza Bledu 0 jak ktos kiedys napisal w bardzo podobnym temacie? :> ?

Ew. jakim programem moge odczytac bledy podpinajac kompa pod zlacze serwisowe OBD2 ?

MikeFoto
02-12-13, 11:36
Zostałem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 5d liftback z silnikiem d14a8. W pojeździe pali się kontrolka check engine. Jednak niestety po zwarciu 2-pinowego gniazda pod schowkiem po stronie pasażera i przekręceniu kluczyka kontrolka gaśnie, po wyjęciu zworki pojawia się znów. Czy mają Panowie jakieś pomysły co może być przyczyną/ jak przywrócić stan właściwy?
Pozdrawiam,

Masz tam jeszcze drugą wtyczkę 5-cio pinową?

Podepne sie

mam to samo - i do dzis nie wiem co i jak a probowalem wszystkiego :/

Jakie masz auto ? Angielkę 5D? Bo z obrazka w avatarze i podpisu wynika że Del Sola...

Seba27
02-12-13, 15:36
Masz tam jeszcze drugą wtyczkę 5-cio pinową?

Jakie masz auto ? Angielkę 5D? Bo z obrazka w avatarze i podpisu wynika że Del Sola...

EK3 d15z6 na OBD2 - 2000r

Del Sol tez swoja droga :)