Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co to za reflektor?

SIMBA
28-11-13, 23:27
Cześć,

mam szybkie pytanie - co to jest za reflektor na poniższym zdjęciu?
http://www.samnaprawiam.com/sites/default/files/images/03_91.jpg

TYC czy Valeo? A może jeszcze coś innego? Chcę wrzucić takie do suczki, bo zamierzam pozbyć się już angel eyes. Ale myślę, że plastiki pójdą w gunmetal najprawdopodobniej. Jakiej marki brać lakier/spray? Czy zmiana koloru wkładów nie jest już ingerencją w reflektor przekreślającą jego homologację? Jaką żaróweczkę do tego byście? Ja osobiście szedłbym raczej w żółte światło.

Czy lampy tylne z poliftowego VIgena HB pasują 1:1 do przedlifta?

Dzięki,
pozdro!!

SIMBA
29-11-13, 10:52
czy nikt mi nie pomoże?

siekier
29-11-13, 10:58
Nie jestem pewien, ale to nie jest DEPO Black Clear ? Lub wersja od Type R.

SIMBA
29-11-13, 11:28
na 100% nie są to oryginalne Type R. Jak teraz na oznaczenia tej lampy, to jakby pojawiał się tam napis TYC ale nie jestem tego pewien...

sensej
29-11-13, 11:30
valeo to raczej nie jest, bo nie ma oznaczeń w charakterystycznej dla tego producenta miejscu :)

mayday-82
29-11-13, 13:07
coś ala type r :D

lozek
29-11-13, 13:14
lampy z polifta nie pasują do przedlifta - no chyba, ze zmienisz maskę, błotniki, zderzaki, grill ;)

Lakier obojętnie jaki - byle Ci kolor pasował i byle byś dobrze przygotował powierzchnie pod lakier.

GoGi :)
29-11-13, 13:14
Seryjna lampa rozklejona i pomalowana obwódka wkładu na czarno. Być może to Stanley.
Tylne lampy pasują bez problemu :)

SIMBA
29-11-13, 13:40
i właśnie o to mi chodziło. O tylne lampy z polifta. Z przodu to rzeczywiście Stanley - dzięki :). Jednak mam problem ze znalezieniem nowych manualnych - w mojej gablocie nie ma niestety elektrycznej regulacji świateł. No i wreszcie jak to jest z tym lakierowaniem a homologacją? Jaką halogenową żarówę polecicie?

PixeL
30-11-13, 18:19
jak chcesz zeby reflektor swiecil na zolto to philips wypuscil teraz takie zarowki z homologacja ale tanie nie sa http://www.philips.pl/c/car-lamps/colorvision-h4-12-v-60-55-w-12342cvpys2/prd/

a jesli chcesz mocno swiecace to polecam osram nightbraker

SIMBA
30-11-13, 21:36
spoko te żarówki. Philipsy kuszą, chociaż zastanawiam się czy nie jest to przerost formy nad treścią. Z drugiej strony dość ciekawe są te osramy. Pytanie: jak szybko rozładowuje toto akumulator ;)? ma ktoś którąś z tych żaróweczek? widział ktoś na aucie?

piotreek23
01-12-13, 08:25
Pytanie: jak szybko rozładowuje toto akumulator ? ma ktoś którąś z tych żaróweczek? widział ktoś na aucie?
Mam Night Brakery plus :) jak szybko jak każda żarówka H4 one nie mają większej mocy niż standardowe żarowki..a świecą jaśniej i to wyraźnie. Ja jestem zadowolony.

Karoles
01-12-13, 08:26
http://allegro.pl/zarowki-philips-h4-colorvision-60-2x-zolte-i3732730567.html

ale ze jak rozladowuja? nie rozumiem pytania, chyba ze lubisz zostawiac auto na swiatlach wtedy zalezy duzo od koncdycji akum ile beda swiecic
osramy nightbrekery niby swieca na jasno ale jak dla mnie za szybko sie przepalaja ( w sumie te zarowki co maja wiecej % swiatla ponoc sie szybciej przepalaja) zdecydowanie polecalbym philipsy kpl mam z 3 lata i nie spalily sie choc auto uzywane weekendowo